Μύδρους εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας. Τον κατηγορεί για εκλογικό εκβιασμό παρομοιάζοντάς τον με το γερμανικό FDP που παρακαλούσε για ψήφους και δεν μπήκε καν στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει: «Ο πρόσφατος εκλογικός εκβιασμός του συνιστά ομολογία ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε «παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας». Δεν μπορώ παρά να τον ερμηνεύσω ως σημάδι απελπισίας, ως «ικεσία» προς τη ΝΔ. Σαν να παραδέχεται πως χωρίς κυβερνητική εξουσία δεν είναι τίποτα. Μου θυμίζει τις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία, όπου το FDP, εταίρος τότε της κυρίας Μέρκελ, παρακαλούσε τους ψηφοφόρους της να του «δανείσουν» κάποιες ψήφους. Το κόμμα δεν μπήκε καν στη Βουλή».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Δ. Δρούτσας λέει πως «είναι πλέον εμφανής η προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και μερίδας των ΜΜΕ να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες. Ο κόσμος όμως αντιλαμβάνεται την προπαγάνδα και κρίνει τώρα με την απαραίτητη απόσταση. Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να βοηθήσει- με όποιον τρόπο επιλέξει. Είμαι βέβαιος πάντως ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Βενιζέλου είτε με «Ζάππειο» είτε με ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.