Σακελλαροπούλου: Οι παγκόσμιες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω συντονισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο δράσης


ΚΟΣΜΟΣ
11:51
24/10/2020
Σακελλαροπούλου: Οι παγκόσμιες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω συντονισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο δράσης
6
loading

Το μήνυμά της για την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΟΗΕ έστειλε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε πριν 75 χρόνια, την επαύριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πάντα προσηλωμένος στην ιδρυτική του αποστολή: να ενώσει τα έθνη και τους λαούς με στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας και την προώθηση της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ωστόσο, τονίζει ότι «μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Διαρκείς προκλήσεις, όπως η πείνα, οι συγκρούσεις, η αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ πολιτών και εθνών, η κλιματική αλλαγή,  η ανισότητα και η βία με βάση το φύλο, καθώς επίσης και η πρόσφατη κρίση του COVID-19 αποδεικνύουν ότι η συνεργασία μεταξύ των κρατών είναι εξίσου σημαντική σήμερα όπως και το 1945». Μάλιστα, επισημαίνει ότι «Όλες αυτές οι παγκόσμιες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και τελικώς να ξεπεραστούν μόνο μέσω συντονισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο δράσης και μέσω πολυμερούς διπλωματίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «Η Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ορόσημο στην πορεία των Ηνωμένων Εθνών μέχρι σήμερα, αποτελεί τον οδικό χάρτη για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Η εφαρμογή της είναι αναγκαία για την επιβίωσή μας και απαιτούνται επείγουσες προσπάθειες για τον σκοπό αυτό».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «Σ’ αυτή την ιστορική επέτειο ας αναλογιστούμε τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα συνολικά και τι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερα: μια ανανεωμένη αντίληψη της παγκόσμιας συνευθύνης, αλληλεγγύη θεμελιωμένη στη δικαιοσύνη και διασφάλιση της ειρήνης. Με τις σκέψεις αυτές ας αφοσιωθούμε ξανά στο όραμα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που είναι σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Aλεξ

  Τι ειπε τωρα....πω πω

 2. avatar Δεν υπάρχει παγκόσμιο επίπεδο δράσης. Αυτό είναι μόνο στη φαντασία κάποιων.

  Το κράτος πρέπει να ξαναφτιάξουμε που τα μνημόνια το διέλυσαν. Άλλωστε τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν να κάνουν με την παγκοσμιοποίηση πχ διεθνείς θεσμοί διέλυσαν την Ελλάδα ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, ΕΕ είναι θεσμοί οι οποίοι ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας δεν μπορεί να περιμένεις από τους ίδιους θεσμούς να λύσουν το πρόβλημα, μόνοι μας πρέπει να γίνουμε ισχυροί όπως καμιά τριανταριά χρόνια πριν που η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Ούτως ή άλλως αυτό το παραμύθι της παγκοσμιοποίησης της δεκαετίας του 90 τελειώνει στην πράξη οπότε καλό είναι να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα της εποχής.

 3. avatar Ό,τι νάναι

  ο καθένας με τον χαβά του...αρκεί να είναι βολεμένος!

 4. avatar Καραγκουλας

  Εδώ πού έχουν φθάσει τα πράγματα μόνο η παγκόσμια διακυβέρνηση θα ηρεμήσει τα πράγματα εδώ πού τα λέμε. Ένας πλανηταρχης ένας νόμος. Όχι όπως τώρα πού είναι Βαβέλ. Μαζί σας κα προεδρε

 5. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Έρχεται ο ερντι.. Έννοια σου...

 6. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ, κ. Προεδρε !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει