«Τα χρήματα που θα πάρουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για ενίσχυση επιχειρήσεων χωρίς να γίνουν επενδύσεις» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το μέλος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι από το εν λόγω Ταμείο θα εισρεύσουν στη χώρα μας περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ, συν άλλα 12,7 δισ. για δάνεια, τα οποία θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε περίπου τρεις μήνες από τότε που θα υποβάλουμε το σχέδιό μας για έγκριση στις Βρυξέλλες, δηλαδή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, «θα κάνουμε μια πολύ προσεκτική και ποιοτική επιλογή του τι θα μπει μέσα στο πλάνο μας, έτσι ώστε  να υλοποιηθεί με ρεαλιστικότητα το σχέδιο. Πράγματα που ενδεχομένως θα θέλαμε να τα βάλουμε αλλά δεν έχουν ωριμότητα ή βλέπουμε σοβαρά εμπόδια στις τοπικές κοινωνίες ή αλλού, απλά δεν θα μπουν».

Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρχει ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της εκτέλεσης όλων των έργων από την αρχική τους προκήρυξη μέχρι την τελευταία πληρωμή. «Κι αυτό θα το παρακολουθούμε ηλεκτρονικά και θα το επικαιροποιούμε, είτε πρόκειται για 100 έργα, είτε για 200, είτε για 400.

«Πρέπει παράλληλα», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, «να δώσουμε κίνητρα σε όλους τους ανθρώπους που θα ασχολούνται με αυτά τα έργα, να τους δοθούν μπόνους απόδοσης. Στις επιτροπές παραλαβής, στις επιτροπές προκηρύξεων, σε όλους όσους θα εμπλέκονται και πρέπει τέλος να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση ως προς την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.  Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο».

ANT1 (18.10.2020)

"Θα δοθούν ενισχύσεις για την εργασία σε όσους επλήγησαν από την πανδημία".Συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι ANT1 και στους δημοσιογράφους Ν. Ρογκάκο και Π. Στάθη.

Posted by Theodoros Skylakakis on Sunday, October 18, 2020