Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην υφυπουργός Γιάννης Ζαφειρόπουλος, επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές για την επέτειο της Εξόδου.

Με την ευκαιρία αυτή, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τοπικών ΜΜΕ δήλωσε τα ακόλουθα:

«Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου, αποτελούν υπόδειγμα ανυπέρβλητου ήθους και ηρωισμού, το οποίο στις μέρες μας αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία. Αναλογικά και σήμερα η πλειοψηφία των συμπολιτών μας βιώνει μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση συνθήκες που οδηγούν πολλές φορές σε απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Παρά το ύψιστο ηθικό περιεχόμενο της Επετείου, η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας και η Κυβέρνηση με την ανύπαρκτη ή υποβαθμισμένη εκπροσώπησή τους απέδειξαν ότι δεν αποδίδουν τον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών του Μεσολογγίου, Ελλήνων και φιλελλήνων. Ούτε ένας υπουργός της κυβέρνησης δεν μπόρεσε να θέσει… τον υπηρεσιακό φόρτο εργασίας του κάτω από την απόδοση τιμών στους Ήρωες του Μεσολογγίου.»

Παράλληλα ο κ. Ζαφειρόπουλος εξέθεσε τις απόψεις του συνδυασμού του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» για το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας που οργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησο».