Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας, εξέφρασε επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της Εγνατίας Οδού, την αντίθεση του ΚΚΕ στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της και της ομώνυμης εταιρίας, ενώ συνομίλησε με τη διοίκηση και εργαζόμενους.

«Η «Εγνατία Οδός», ένας πολύ σημαντικός, απ’ όλες τις απόψεις οδικός άξονας, παραχωρείται στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο με μποναμά τα διόδια, που κατασκευάζονται σ’ όλο του το μήκος. Μαζί με τα περίπου 650χλμ. του δρόμου παραχωρούνται και οι κάθετοι οδικοί άξονες, που τον συνδέουν με τις όμορες χώρες. Παραχωρείται ένα κολοσσιαίο έργο, που κατασκευάστηκε με τα χρήματα του λαού μας», είπε ο κ. Ζιώγας και πρόσθεσε:

«Η γενικευμένη φοροεπιδρομή, που αντιμετωπίζει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, εφαρμόζεται κι εδώ με την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων, το οποίο θα μετακυλίεται στην τιμή των προϊόντων, αλλά και την αδυναμία μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων».

Διατύπωσε δε την πρόταση για έναν αποκλειστικά δημόσιο φορέα κατασκευών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.