Το ζήτημα του ονόματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας έχει κλείσει από τη στιγμή που έχει κυρωθεί με διεθνή συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Thessaloniki Helexpo Forum,

«Έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας, αλλά έχουμε πει κιόλας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και σέβεται διεθνείς κυρωμένες συμφωνίες, άρα το ζήτημα αυτό έχει κλείσει, πρόσθεσε. Αυτό που δεν έχει κλείσει είναι μια σωστή εφαρμογή μιας κατά την άποψή μας προβληματικής συμφωνίας και εφόσον έχουμε επιφυλάξεις, είναι κάτι που προφανώς θα το συζητήσουμε και ναι, συζητάμε με τον ομόλογό μου τον κ. Ζάεφ και θα είναι μάλιστα στην Αθήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist σε τρεις μέρες από σήμερα, όπου θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Θα συζητήσω και με τους δύο. Συζητάμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και αυτό τον ρόλο τον παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.