Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλαβαν προ ημερών όπως μαθαίνουμε ένα email από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκη Σκέρτσο ένα email με το οποίο καλούνταν να απαντήσουν σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος δεν προέβαινε σε κάποια δημοσκόπηση, αλλά ήθελε να καταγράψει κατ΄ εντολήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε εκλογική περιφέρεια ανά την Ελλάδα και τις ανάγκες που υπάρχουν γενικότερα σε κάθε τόπο: από τα μεγάλα έργα υποδομής που μπορεί να έχουν μείνει πίσω μέχρι τα ζητήματα καθημερινότητας που μπορεί μεν να έχουν τοπικό ενδιαφέρον αλλά απασχολούν αρκετό κόσμο.

Παράλληλα οι 157 εκ των 158 «γαλάζιων» βουλευτών (εξαιρείται εννοείται ο κ. Μητσοτάκης) καλούνταν να καταθέσουν εάν το επιθυμούν και δικές τους προτάσεις, ο καθένας για τον τόπο του.

Ήδη τα μηνύματα που έχουν ληφθεί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φάση της επεξεργασίας από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο και θα τις αξιοποιήσει αναλόγως καθώς στόχος είναι να λύνονται όσο γίνεται περισσότερα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό διάστημα, παρακάμπτοντας όπου είναι δυνατόν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.