Κατά της υπουργικής απόφασης για επαναφορά των διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους και ο Γιώργος Πατούλης

Περιφερειάρχης Αττικής: «Η ανάπτυξη της υπαίθριας διαφήμισης πρέπει να γίνει με σοβαρή και υπεύθυνη διαβούλευση»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:46
28/07/2020
Κατά της υπουργικής απόφασης για επαναφορά των διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους και ο Γιώργος Πατούλης
6
loading

Την έντονη ενόχλησή του για την απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης από το σχεδιασμό για την υπαίθρια διαφήμιση πριν από την πρόσφατη έκδοση σχετικής ΚΥΑ εκφράζει, με δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Η νέα ΚΥΑ που προωθεί η κυβέρνηση, μέσα από την οποία επιχειρεί να θέσει νέους κανόνες στην ανάπτυξη της υπαίθριας διαφήμισης, θα έπρεπε πριν ανακοινωθεί, να είχε αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης, σοβαρής κι υπεύθυνης διαβούλευσης με την αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο, αφού η συγκεκριμένη δραστηριότητα επηρεάζει την οδική ασφάλεια αλλά και την αισθητική εικόνα των πόλεων και των Περιφερειών μας. Ενώ δεν μπορεί να υπάρξει χωροθέτηση θέσεων υπαίθριας διαφήμισης χωρίς την εμπλοκή των Δήμων», δηλώνει ο κ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει ακόμα ότι θα έπρεπε επίσης να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών, «αφού είναι δεκάδες οι οικογένειες που έχουν θρηνήσει την απώλεια δικών τους ανθρώπων, από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις ανθρώπων κι εταιρειών που εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Διευκρινίζει ότι τάσσεται υπέρ της στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας με κανόνες και διάλογο και τονίζει ότι «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η αυτοδιοίκηση θα πάρει θέση πάνω στο ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης, έχοντας ως βασικό κριτήριο την προστασία της ζωής των πολιτών, την πιστή τήρηση των κανόνων οδικής ασφαλείας, αλλά και τον σεβασμό στην εικόνα των πόλεών μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει γνώση κι εμπειρία και δεν μπορεί να απουσιάζει από τον σχεδιασμό, για την υπαίθρια διαφήμιση

Η υγιής επιχειρηματικότητα προϋποθέτει πάνω από όλα τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή

Η άναρχη και χωρίς κανόνες ανάπτυξη του τομέα της υπαίθριας διαφήμισης τα προηγούμενα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε άδικα πολλές ανθρώπινες ζωές. Να υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό η αισθητική εικόνα των πόλεων μας και η καθημερινότητα των πολιτών.

Να παραβιαστεί κατ' επανάληψη η νομιμότητα, όπως αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Να απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών μια επιχειρηματική δραστηριότητα, που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργεί εισοδήματα και θέσεις εργασίας, ενώ ενισχύει σημαντικά και τα ταμεία της αυτοδιοίκησης.

Η νέα ΚΥΑ που προωθεί η κυβέρνηση, μέσα από την οποία επιχειρεί να θέσει νέους κανόνες στην ανάπτυξη της υπαίθριας διαφήμισης, θα έπρεπε πριν ανακοινωθεί, να είχε αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης, σοβαρής κι υπεύθυνης διαβούλευσης με την αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο, αφού η συγκεκριμένη δραστηριότητα επηρεάζει την οδική ασφάλεια αλλά και την αισθητική εικόνα των πόλεων και των περιφερειών μας. Ενώ δεν μπορεί να υπάρξει χωροθέτηση θέσεων υπαίθριας διαφήμισης χωρίς την εμπλοκή των Δήμων.

Θα έπρεπε επίσης να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών, αφού είναι δεκάδες οι οικογένειες που έχουν θρηνήσει την απώλεια δικών τους ανθρώπων, από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις ανθρώπων κι εταιρειών που εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Έχω δώσει ως δήμαρχος Αμαρουσίου, από το 2007, μεγάλη μάχη, για να τερματιστεί το προηγούμενο αμαρτωλό καθεστώς στην υπαίθρια διαφήμιση.

Αλλά κι ως Περιφερειάρχης Αττικής δίνω τον τελευταίο χρόνο μαζί με τους συνεργάτες μου καθημερινά τον αγώνα, για την αποξήλωση παράνομων πανό κι αφισών στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, που κάποιοι ασυνείδητοι εξακολουθούν να τοποθετούν.

Ως αυτοδιοικητικός, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να στηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα αλλά και τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης και τάσσομαι υπέρ αυτής της προσπάθειας. Αλλά με κανόνες και διάλογο. Και με σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι η υγιής επιχειρηματικότητα οφείλει να επιδεικνύει πάνω από όλα σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η αυτοδιοίκηση θα πάρει θέση πάνω στο ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης, έχοντας ως βασικό κριτήριο την προστασία της ζωής των πολιτών, την πιστή τήρηση των κανόνων οδικής ασφαλείας, αλλά και τον σεβασμό στην εικόνα των πόλεών μας.

Η αυτοδιοίκηση είναι η ισχυρή δύναμη διασφάλισης της νομιμότητας κι αποτροπής της επανάληψης καταστάσεων, που μας πλήγωσαν στο παρελθόν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Αισχρό…

  Πάρτε το πίσω τώρα...

 2. avatar Σας ψηφίσαμε για να γίνουμε Ευρώπη

  ΟΧΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 3. avatar Απογοητευμένοι.

  Ένας χρόνος στην κυβέρνηση και αρχίσατε τις βλακείες και τις εξυπηρετήσεις φίλων πάρτε το αλλιώς και κοιτάτε τον κοσμάκη γιατί όσο και να λένε διθυράμβους τα ΜΜΕ ο κόσμος που σας πίστεψε βιώνουν άλλη πραγματικότητα δεν φτάνει πλέον να του λέμε ότι δεν πεινάει αλλά πρέπει να βλέπει και το φαΐ.

 4. avatar PerMan

  Είπαμε αλλά μη το παραχ...με. Φτάνει με τις βλακείες.
  Ξεχάσαμε τον νεκρό στην Κατεχάκη και το αίσχος με τις πινακίδες.
  Για συμμαζευτείτε ρε μάγκες.

 5. avatar Υπάρχει εξήγηση

  Πήραν μίζες στο υπουργείο.
  Ο Πατούλης έμεινε απ\'έξω.
  Γι\'αυτό φωνάζει.

 6. avatar Καλα τώρα

  Είναι μεγάλο το φιλέτο κι λίγοι εκείνοι που θα το φάνε,
  Αλλά την επομένη θα ψάχνεται κι εσείς την ψήφο σας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει