Οργισμένη είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου από μια υβριστική ανάρτηση προς το πρόσωπό της που δημοσιοποιήθηκε από δημοσιογράφο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook με αποτέλεσμα να του στείλει εξώδικο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αναρτήθηκε παραποιημένη φωτογραφία της που τη δείχνει να μιλάει από το βήμα του Κοινοβουλίου φορώντας υποτίθεται ένα βαθύ ντεκολτέ, κάτι που όπως αποδεικνύεται εύκολα ήταν προϊόν μοντάζ, και από πάνω ο δημοσιογράφος σχολίαζε: «Άλλη μια χρυσή επιλογή του Αλέξη (σ.σ. Τσίπρα), η Ραλλία Χρηστίδου. Από το σκυλάδικο στη Βουλή το τσουλί».

Η αρχική ανάρτηση του δημοσιογράφου

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένιωσε δικαιολογημένα θιγμένη από μια τέτοια ανάρτηση και μάλιστα με παραποιημένη φωτογραφία και ζήτησε άμεσα να κατέβει η ανάρτηση, όπως και έγινε. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένη να μην αφήσει κανέναν στο μέλλον να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή της.

Η πραγματική φωτογραφία της Ραλλίας Χρηστίδου

Τι δηλώνει η κ. Χρηστίδου

Το γεγονός δημοσιοποίησε η ίδια μέσω των social media. Η κ. Χρηστίδου έγραψε χαρακτηριστικά: «Πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί πως ο «δημοσιογράφος» Κλεάνθης Λοίζος ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ΨΕΥΤΙΚΗ φωτογραφία μου – προϊόν φωτομοντάζ- συνοδευόμενη από το κατάφωρα προσβλητικό, δυσφημιστικό, άκρως εξυβριστικό, προφανώς σεξιστικό, και υποτιμητικό σχόλιο

Επειδή στον εν λόγω κύριο επιδόθηκε ΗΔΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, φοβούμενος για τις νομικές ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που είχε η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανάρτηση, την κατέβασε και υποχρεώθηκε σε επανορθωτική ανάρτηση που ζητάει συγγνώμη.

Ενημερώνω λοιπόν ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ πως θα επιδεικνύω ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε οιονδήποτε τολμάει να προσβάλει με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο την ΤΙΜΗ και την ΥΠΟΛΗΨΗ μου.

Είναι άκρως χυδαία, ρατσιστική, φασιστική και ανήθικη συμπεριφορά το να διαδίδεις ψευδείς φωτογραφίες μιας γυναίκας που δεν την γνωρίζεις και δεν έχεις ΙΔΕΑ για την προσωπική της διαδρομή μόνο και μόνο επειδή υπηρετεί άλλον πολιτικό χώρο από σένα.

Είναι ντροπή, είναι αίσχος να προσβάλλει κάποιος την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων και ιδιαίτερα γυναίκες που είτε πολιτεύονται είτε είναι πολιτικοποιημένες ή κομματικοποιημένες σε διαφορετικό κόμμα, χώρο, συλλογικότητα από αυτό/η που υποστηρίζει εκείνος.

Από 24 χρονών που είχα την ευλογία να γευτώ τα οφέλη αλλά και τις πίκρες της όποιας αναγνωρισιμότητας μου λόγω του επαγγελματός μου ως μουσικός δεν επέτρεψα ποτέ σε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπειά μου.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψω ούτε και ως πολιτικό πρόσωπο.Και αυτό διότι πλέον δεν έχω να υπερασπίσω μόνο τον εαυτό μου αλλά και όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και μου κάνατε αυτή την τεράστια τιμή να είμαι εκπρόσωπός σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε και ο Πρόεδρος, Φτάνει ως εδώ. Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Η ανοχή μας ΠΛΕΟΝ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανέναν ως αδυναμία».

Τι αναφέρει το εξώδικο

Στο εξώδικο της κ. Χρηστίδου, που συντάχθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, ζητήθηκε επί λέξει από τον δημοσιογράφο που έκανε την ανάρτηση το εξής: «Ζητώ όπως προβείτε άμεσα και σε κάθε περίπτωση εντός της ημέρας μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook σε προσήκουσα επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτοντας την κάτωθι δήλωση: «Ζητώ συγγνώμη από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου για το δυσφημιστικό, προσβλητικό και εξυβριστικό σχόλιό μου και την ανάρτηση φωτογραφίας της επί του βήματος της Βουλής που αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Παραθέτω δε την αληθή φωτογραφία της κας Χρηστίδου».

Η συγγνώμη του δημοσιογράφου

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του: «Δυστυχώς έπαθα και γω αυτό που σιχαίνομαι. Αργά χθες το βράδυ έπεσα θύμα φωτογραφίας φωτομοντάζ ευρέως διαδεδομένης στο διαδίκτυο!

Η συγγνώμη του δημοσιογράφου

Συγκεκριμένα ανήρτησα φωτογραφία με την βουλευτή του Σύριζα Ραλλία Χρηστίδου στο βήμα της βουλής με “προκλητικό” ντεκολτέ για τον ιερό χώρο της δημοκρατίας. Δώδεκα ώρες μετά διαπίστωσα ότι η φωτογραφία ήταν προϊόν φωτομοντάζ.

Και επειδή στη ζωή μου ασκώ κριτική στους πολιτικούς μόνο με αληθινά στοιχεία, ζητώ απ’ όλους εσάς συγγνώμη για την αβλεψία μου αυτή.

Επίσης, ζητώ από την κα Ραλλία Χρηστίδου συγγνώμη για το δυσφημιστικό, προσβλητικό και εξυβριστικό σχόλιό μου και την ανάρτηση φωτογραφίας της επί του βήματος της Βουλής που αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Παραθέτω δε την αληθή φωτογραφία της κας Χρηστίδου».