Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 23,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 56%


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:25
05/06/2020
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 23,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
34
loading

Στις 23,3 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για την εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1/6 - 3/6 σε δείγμα 1.060 νοικοκυριών.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχοντας 44,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 21,2%, το ΚΙΝΑΛ με 5,6, το ΚΚΕ με 5,1, η Ελληνική Λύση με 3,9 και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%.

Στο ερώτημα  ποιο κόμμα θα ψηφίζατε την ερχόμενη Κυριακή -χωρίς αναγωγή- η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,8%, το Κίνημα Αλλαγής 5,2%, το ΚΚΕ 4,8%, το ΜέΡΑ25 2,7% και η Χρυσή Αυγή 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2%. Στο 9,5% οι αναποφάσιστοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 56% στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», με το 19,2% να επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar 73η δημοσκόπηση από τις εθνικές εκλογές της 07-07-2020.

  Από τις εθνικές εκλογές της 07-07-2020, (πριν από 11 μήνες), έχουν ανακοινωθεί 73 δημοασκοπήσεις.
  Σε όλες προηγείται η Νέα Δημοκρατία.
  Την 27-03-2020, ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση του μηνός Μαρτίου 2020, της εταιρίας Opinion Poll, στην οποία για πρώτη φορά καταγράφηκε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον και την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.
  Από τότε έχουν ανακοινωθεί άλλες 23 δημοσκοπήσεις.
  Και στις 23 αυτές δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, (δηλαδή το σημαντικότερο στοιχείο κάθε εθνικής εκλογής, διότι οδηγεί στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης).
  Σε 12 από αυτές τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει και την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.

 2. avatar Συριζαίοι, μαύρα μαντάτα σας έρχονται και από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση…

  Στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (διαδρομή: http://www.politico.eu --> Poll of Polls --> GR(eece)), παρέχονται τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανάγονται στην 03-061-2020, δίνουν 49 % στη Δημοκρατία και 25 % στον Σύριζα, (διαφορά 24 %). (Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα, σημειώνω ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, την 12-12-2019, ο συντηρητικός Τζόνσον έλαβε το 43,6 % και ο εργατικός Κόρμπιν το 32,3 %. Δηλαδή, διαφορά μόλις 11,3 % !!!) Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείo είναι ότι το άθροισμα των τριών κομμάτων, (Νέας Δημοκρατίας, (49 %), Ελληνικής Λύσης, (5 %) και Χρυσής Αυγής, (2 %)), είναι 56 %. Με απλά λόγια, η Δεξιά – Κεντροδεξιά είναι ήδη η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα, (χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό της «Δημιουργίας Ξανά», η οποία στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβε το 0,76 %).

 3. avatar Συριζαίοι, μαύρα μαντάτα σας έρχονται και από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση…

  τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (διαδρομή: http://www.politico.eu --> Poll of Polls --> GR(eece)), παρέχονται τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανάγονται στην 17-01-2020, δίνουν 44 % στη Δημοκρατία και 27 % στον Σύριζα, (διαφορά 17 %). (Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα, σημειώνω ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, την 12-12-2019, ο συντηρητικός Τζόνσον έλαβε το 43,6 % και ο εργατικός Κόρμπιν το 32,3 %. Δηλαδή, διαφορά μόλις 11,3 % !!!) Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείo είναι ότι το άθροισμα των τριών κομμάτων, (Νέας Δημοκρατίας, (44 %), Ελληνικής Λύσης, (5 %) και Χρυσής Αυγής, (2 %)), είναι 51 %. Με απλά λόγια, η Δεξιά – Κεντροδεξιά είναι ήδη η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα, (χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό της «Δημιουργίας Ξανά», η οποία στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβε το 0,76 %).

 4. avatar Ellraiser

  Αυτο που δεν καταγραφει καμια δημοσκοπηση ειναι οτι το 50% απο το εκλογικο σωμα σας εχει σιχαθει ολους σας.

 5. avatar Για να πιστεύουν

  56% ότι το Κουλό είναι κατάλληλο για πρωθυπουργός, αυτό δείχνει ότι από την Ελλάδα έχουν φύγει τουλάχιστον 800κ Έλληνες, η να το θέσω αλλιώς, πίσω έμειναν μόνο οι βολεμένοι και τα σ κ α τ α...

  1. avatar @πιστεύουν

   εσύ είσαι το μεγαλύτερο από τ α σ κ α τ....

 6. avatar Νέα Δημοκρατία 50,92 %, Σύριζα 24,29 %…

  Επεξεργαζόμενοι τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής, (αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο,( 6,8 %) και κατανέμοντας αναλογικά στα κόμματα τους Αναποφάσιστους και τους δηλώνοντες Δεν Απαντώ/Δεν Γνωρίζω, (11,7 %)) έχουμε τα τελικά ευρήματα: Νέα Δημοκρατία 50,92 %, Σύριζα 24,29 %, Κίνημα Αλλαγής 6,38 %, ΚΚΕ 5,89 %, Ελληνική Λύση 4,42 %, Μέρα 25 3,31 %, Χρυσή Αυγή 2,45 % και \'Αλλο Κόμμα 2,45 %. Δηλαδή, σε εξακομματική Βουλή, Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τον Σύριζα με διαφορά 26,63 %. Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  1. avatar Μέσα σε 11 μήνες, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – Σύριζα, πήγε από το 8,32 % στο 26,63 % …

   Την 07-07-2019, στις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία νίκησε τον Σύριζα με διαφορά 8,32 %.
   Σήμερα, 11 μήνες αργότερα, σύμφωνα με το στοιχεία της δημοσκόπησης, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα, έχει υπετριπλασιασθεί και έχει φθάσει το 26,63 %!!!
   Απόδειξη: 26,63 % = 8,32 % + 8,32 % + 8,32 % + 1,67 %.
   Συριζαίοι, τα πάτε περίφημα!!!

  2. avatar Κάθε σχόλιο περιττεύει…

   Όταν μιλούν οι αμείλικτοι αριθμοί!!!

 7. avatar 72η δημοσκόπηση από τις εθνικές εκλογές της 07-07-2020.

  Από τις εθνικές εκλογές της 07-07-2020, (πριν από 11 μήνες), έχουν ανακοινωθεί 72 δημοασκοπήσεις.
  Σε όλες προηγείται η Νέα Δημοκρατία.
  Την 27-03-2020, ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση του μηνός Μαρτίου 2020, της εταιρίας Opinion Poll, στην οποία για πρώτη φορά καταγράφηκε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον και την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.
  Από τότε έχουν ανακοινωθεί άλλες 22 δημοσκοπήσεις.
  Και στις 22 αυτές δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, (δηλαδή το σημαντικότερο στοιχείο κάθε εθνικής εκλογής, διότι οδηγεί στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης).
  Σε 12 από αυτές τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει και την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.

 8. avatar @@@ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ@@@

  Αλεξ αγορι μου
  Παρε το χαπι σου γρηγορα
  Θα βλεπεις πλατη κυριακου για πολλα ετη ακομα
  Και κοιτα εγω προτιμαω να σε κερδαω και οτι διαφορα σου τη χαριζω ...
  ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΧΑΡΙΣΤΕΙΜΑΙ

 9. avatar @@@ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ@@@

  Τσουζει ομως ετσι....
  Παραδεχτειτε το

 10. avatar @@@ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

  Δεν εχει τελος η κατηφορα σας ζαιοι
  Τωρα πληρωνετε οτι κανατε
  Αντε και καλο βραδυ
  Τα χαπακια σας να παρετε ...
  Σας κανουν καλο

 11. avatar Aλεξ

  Γελασαμε παλι.....

  1. avatar Γελασαμε

   Γελασαμε ? Με τον συριζα ενοεις? Παλι καρπαζια

 12. avatar Ροδίτης

  Καλά Σύριζα και ΝΔ τι διαφορά έχουν? Αφού όποιος από τους δύο και να ξαναβγεί πάλι σε εποπτεία θα είμαστε, πάλι το παράνομο και ληστρικό ένφια θα πληρώνουμε και θα παίρνουν τα λεφτά μας για να πληρώνουν ένα επίσης παράνομο και ληστρικό χρέος. Ε, δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος. Καλά λένε ότι η βλακεία είναι ανίκητη και απέραντη.

 13. avatar Ρε παιδια

  Σαν πολύ λίγες δεν είναι ρε παιδια οι δημοσκοπήσεις ; Εγώ θα πρότεινα να γίνονται δυο δημοσκοπήσεις τη μερα , απο ολες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων , να \'χουμε κι εμείς καθημερινά κι ολη μερα να διαβάζουμε κάτι « σοβαρο » καινα γελαμε , φτιαχνοντας τη διάθεση μας και ξεχνωντας ολα τα υπόλοιπα . Εσείς τι λέτε ,δεν είναι καλή ιδέα ; 🤣🤣🤣

  1. avatar Sunshine

   Άριστη 👍🙏

   1. avatar Που το βρήκες παλι το Sunshain ;

    Ολο και κάτι καινούργιο μου ξεφουρνιζεις . Η μήπως επειδή δεν υπήρχε η βεβαιότητα πως είμαι εγώ ; δυστυχώς αρχισα τα ιδια , μετα την επανεμφανιση του αχαιρευτου , ο οποίος βέβαια δεν περιλουζει μοναχα εμενα , δεν αφήνει σχολιαστη για σχολιαστη να μην τον περιλουσει .
    Ειχες δικιο μ\' αυτό που μου \'χες στειλει παλιοτερα , αυτο ντε με τη χειρωνακτικη « εργασια » .

    1. avatar Sunshine

     Αυτή τη φορά ήμουν σίγουρη πως ήσουν εσύ Σοφοκλή, γι\' αυτό και σου έγραψα μια από τα ίδια, για να με καταλάβεις και εσύ, όσο για το που το βρήκα, άκουγα το,\"Ain\'t No Sunshine\"https://youtu.be/ZN5RDJFwI3I και το έβαλα.Και αφού σου αποκάλυψα και γιατί το επέλεξα, θα μου επιτρέψεις να στο αφιερώσω και με αυτό θα σε καληνυχτισω.
     Καλό βράδυ Σοφοκλή, μην ασχολείσαι, μάθε να γράφεις, καλά το πήγαινες μέχρι τώρα.

     1. avatar Sofokles

      Δεν ξερω τι λένε οι στίχοι του τραγουδιού , γιατί σου \'χω πει πως δεν ξερω και πολλά πολλά απο ξένες γλώσσες , έχει όμως μια καταπληκτική μουσική που πολύ μου αρέσει .
      Και βεβαίως μου αρέσει η επιλογή του ονόματος ηλιαχτίδα ( αν το ερμηνευω καλα ) .
      Εγω παντως θα προσθέσω άλλο ενα όνομα . Δροσοσταλίδα .

     2. avatar Δροσοσταλίδα

      Συγνώμη βρε Σοφοκλή μου, από παραδρομή δε σου έστειλα το βιντεάκι με τους στίχους του τραγουδιού μεταφρασμένους στα ελληνικά. Επανορθώνω αμέσως,\"Ain\'t no sunshine - JOE COCKER - greek subs - by tidal wave\", https://youtu.be/oi4zBrNMf0k. Σε ευχαριστώ για το όνομα που σκέφτηκες, μου αρέσει πολύ και λέω να το κρατήσω, όσο για το άλλο που ρωτάς, μεταφράζεται, από λιακάδα, ηλιακτιδα μέχρι πηγή χαράς και ευτυχίας.Εξαρτάται από τα συμφραζόμενα.

     3. avatar No sunshine

      Μ\' αρέσουν οι στίχοι του τραγουδιού . Απλα νομιζα πως ελεγε το αντίθετο . Λιακάδα δηλαδή κι όλα καλά κι ωραία . Δεν πρόσεξα βλέπεις το NO sunshine . Επειδη ομως σε μενα έρχεται κουτι , το επέλεξα και σαν όνομα . Εκτος κι αν βρεις κι εσύ κάτι ανάλογο να μου προτείνεις . Ότι μου \'ρθει καλοδεχούμενο .

     4. avatar Δροσοσταλίδα

      Γιατί βρε Σοφοκλή, σου έρχεται κουτί το \"No sunshine\"; Τότε θα πρέπει να σκεφτώ ένα όνομα όχι ανάλογο, αλλά κόντρα . Ας πούμε Ηλιόδωρος.

  2. avatar Μπα

   Διασκεδαζουμε ακουγοντας τα σχεδια του αχαστου

 14. avatar Συριζαίoς

  Δεν μας συμφαιρει, προτιμούμε εκεινη του ΣΚΑΙ με τις 19,5% μονάδες διαφορά.

 15. avatar ΣΥΡΙΖΑ.

  ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ 3% ΠΑΛΙ.
  ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΜΑΡΟΚΙΝΟΜΠΑΚΛΑΝΤΕΣΥΡΙΟΥΣ!!!!
  ΕΚΑΜΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΕ !!!!!!!!!!

 16. avatar ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ !

  Νεότερη ανάλυση παρουσιάζει τη διαφορά στις 56,7 μονάδες. Καταλληλότερος ο Κούλης με 78,99%. Όλοι στην Ομόνοια για τα επινίκια.

 17. avatar Μστ

  Το έχετε ξευτιλίσει με τις δημοσκοπήσεις στη Ν.Δ...πραγματικά αναρωτιέμαι αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ τις πιστεύουν.!!

  1. avatar Μστ@

   Ναι. εσυ εχεις αναρωτηθει μηπως ειναι σωστες? Αλλα ξεχασα εσυ γνωριζεις μυστικες δημοσκοπησεις που βγαζουν συριζα αλλα δεν τις φανερωνεις πονηρουλη

  2. avatar @ανεργο συριζοτρολλ που λιγουρευεσαι ξανά τα λεφτά μας

   Για πάντα άνεργο συριζοτρολλ.

 18. avatar ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ !!!!

  ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΗ !!!!! ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ....ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ .... ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΟΥ ....ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!!

  1. avatar Αυτος φιλαρακι καλα την εβγαλε στην τελικη

   Δουλεψε 5 χρονια και
   1. Εξασφαλιστηκε ισοβια
   2. Διοριστικε η συζηγος καθηγητρια παν/μιου
   3. Τα παιδια στα πιο ακριβα σχολεια
   4. Απεκτησε φημη (για το 10%, καλη)
   5. Εξασφαλισε μονιμη ασφαλεια
   6. Και πολλα αλλα ισως

   Εμεις τι κανουμε τωρα που καταταστραφηκαμε οικονομικα στην 5ετια του, αναιτια και με χρεη;

   Αυτος φτιαχτηκε και πινει τσιπουρα ανεμελος και εμεις οι ολοι καταστραφηκαμε, και διορθωση δεν μπορει να γινει...τι να λεμε τωρα.

   Το εχουμε πιει για τα καλα το κα...φε.

 19. avatar Μετασυριζαίος

  Σώωωπα, αλήθεια; τι μου λέτε; γρήγορα εκλογές

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει