Μιλώντας σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την έρευνα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «συστηματικές προσπάθειες, το τελευταίο διάστημα, του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης να αποπροσανατολιστεί ο ελληνικός λαός και αυτό «με ειδική ευθύνη κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και το Τμήμα Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής και έγινε ενόψει της κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του «Νόμου για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία». Σε αυτή είχαν κληθεί οι ομοσπονδίες, τα σωματεία των εργαζομένων και οι συλλογικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Έρευνας.

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε πως παρά τις προσπάθειες «να τρομοκρατηθούν οι ζωντανές και αγωνιστικές δυνάμεις του λαού, μέσα από την ανάδειξη και προβολή των προβοκατόρων της εγχώριας τρομοκρατίας, της 17Ν και άλλων ομάδων, που δρουν εδώ και πολλά χρόνια, είναι πλέον φανερό ότι βρίσκονται στην υπηρεσία μηχανισμών, υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, συμμετέχοντας και αξιοποιούμενοι ακόμα και στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και στους ανταγωνισμούς τους, μέσα σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι σύστημα», το ΚΚΕ και οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του λαϊκού κινήματος «θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τα ζητήματα που απασχολούν το λαό, για τα νομοσχέδια που έρχονται στη βουλή, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην πατρίδα μας».