Η ΝΔ παρέπεμψε στην κοινωνική απαξίωση τον πρώην υπουργό της χωρίς στοιχεία, τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ΓιώργοςΚαρατζαφέρης κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Ο κ. Καρατζαφέρης συνέχισε λέγοντας «Τον βγάλετε εκτός λιστών στις εκλογές, χθες τον χαρακτηρίσατε βαρίδι και δεν τον καλέσατε στο συνέδριό σας και σήμερα τον χειροκροτήσατε. Ως ένοχο ή αθώο τα κάνατε αυτά;»

Εξαπολύοντας βολές όμως και προς το ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε «Θέλατε να τους πάτε μέσα; Βάλτε τότε και τους δικούς σας, γιατί ο Δούκας είναι η συνέχεια του Φωτιάδη».

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι αφού δεν βρέθηκε πολιτικό χρήμα, θα μπορούσε η προανακριτική να πάει τον Οκτώβριο για να βρεθεί ο χρόνος να ανοίξουν οι λογαριασμοί.

Διερωτήθηκε όμως ποιο ήταν το κίνητρα για να μη μπορούν υπουργοί δύο κυβερνήσεων να πουν όχι σε μία μονή, σε έναν ηγούμενο, όταν είναι δεδομένο, όπως παραδέχθηκε ένας υπουργός, ότι έπαιρνε οδηγίες απευθείας από τον Αγγέλου, δηλαδή από του Μαξίμου.

Δηλώνοντας ως ακατανόητη την άρνηση του ΠΑΣΟΚ στο αίτημα να κληθεί στην εξεταστική ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε απολύτως λανθασμένους τους χειρισμούς της ΝΔ.

Κατά τον ίδιο, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και οι πρώην υπουργοί θα παραμείνουν ισοβίως καταδικασμένοι χωρίς να πάνε στο φυσικό τους δικαστή για να αθωωθούν, αφού δεν υπάρχουν εναντίον τους στοιχεία.