«Θα χρειαστεί να κάνουμε μια ειδική άσκηση για το πως μπορεί και πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος του πολιτισμού. Πρέπει να δούμε εάν και με ποιον τρόπο θα μπορούμε να έχουμε ανοικτές πολιτιστικές εκδηλώσει το καλοκαίρι (φεστιβάλ, συναυλίες, κ.λπ). Δεν θέλουμε να παραλύσει ο κλάδος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας πριν από λίγη ώρα τη συζήτηση στη Βουλή για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού. Αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας σειράς εκδηλώσεων το καλοκαίρι, πρόσθεσε ότι «θα δούμε εάν μπορούμε να ανακατανείμουμε και πόρους του ΕΣΠΑ σε όσους μένουν χωρίς εργασία από τον τομέα του πολιτισμού».

Αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι «έχουμε διαθέσει επιπρόσθετο κονδύλιο 150 εκ. ευρώ για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Θα εξετάσουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στον κλάδο και σε ποιον βαθμό θα χρειαστεί επιπρόσθετη στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Όσον αφορά τον τουρισμό, επεσήμανε ότι «πρώτη η Ελλάδα έκανε λόγο για μια ευρωπαϊκή συντονισμένη αντίδραση όσον αφορά το ζήτημα των των μεταφορών (κυρίως των αερομεταφορών) και τον τρόπο που θα λειτουργήσει το τουριστικό προϊόν το φετινό καλοκαίρι. Πάνω απ’ όλα όμως βάζουμε την ασφάλεια».