Περισσότερη αυτοσυγκράτηση ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει από χθες Δευτέρα 23 Μαρτίου και μέχρι τις 6 Απριλίου.

«Είμαι λίγο αυστηρότερος απ ότι οι υπόλοιποι… Θα ήθελα ακόμη περισσότερη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμό, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη δυνατότητα μετάδοσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο κ. Τασούλας απάντησε «όχι απλώς μπορεί, πρέπει να υπάρξουν αν τα πράγματα το επιβάλλουν». «Η κυβέρνηση επιβάλλεται κάθε τόσο να αυστηροποιεί τα μέτρα που παίρνει γιατί προφανώς υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές οι οποίες επιβάλλουν αυτές τις αυστηροποιήσεις» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό το φαινόμενο δεν αντιμετωπίζεται άμεσα ούτε με φάρμακο, ούτε με εμβόλιο, αντιμετωπίζεται μόνο με την αποφυγή επαφών και άσκοπων μετακινήσεων. Οπότε, θα μπορούσε να ήμασταν και καλύτερα εγώ πιστεύω. Βεβαίως η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού ανταποκρίνεται σ’ αυτό. Υπήρξαν όμως και συμπεριφορές οι οποίες ήταν απολύτως απαράδεκτες, απόλυτης ανευθυνότητας οι οποίες και θα φανεί τι επίπτωση έχουν δημιουργήσει σε 10-14 ημέρες από τώρα» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε «αυτές τις ημέρες, σήμερα, χθες, αύριο, βλέπουμε τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης του κλεισίματος των σχολείων που έγινε πριν δύο εβδομάδες. Αυτά που κάνουμε τώρα και περιοριζόμαστε ακόμη περισσότερο μετά την κυριακάτικη ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη θα τα δούμε τα αποτελέσματα σε 10 ημέρες με δύο εβδομάδες και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα. Γιατί αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο πράγματα: Τρέχει ο ιός που έχει μια πολύ ισχυρή τάση να εξαπλώνεται και τρέχει και το φρένο που εμείς πρέπει να του βάλουμε και πρέπει εμείς να είμαστε πιο μπροστά απ’ τον ιό, ή αν δεν είμαστε πιο μπροστά να μπορούμε τουλάχιστον την καμπύλη εξάπλωσης του ιού να την κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται και να μην έχουμε έξαρση».

Κατά την εκτίμηση του προέδρου της Βουλής η Ελλάδα πάει «καλύτερα από άλλες χώρες σ’ αυτό το κομμάτι γιατί η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως μέτρα και γιατί η μεγάλη πλειοψηφία ανταποκρίθηκε. Από κει και πέρα δεν υπάρχει περιθώριο για καμία ανακούφιση, για κανέναν εφησυχασμό, τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε «αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα το ξεπεράσουμε, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε και θα μεγενθύνουμε την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή την περιπέτεια».