Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον γερμανό ομόλογο του Γενς Σπαν αναφορικά με το ζήτημα του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν στη σημασία μεγαλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών των κρατών-μελών.

Η επικοινωνία, όπως επισημαίνεται, έγινε με αφορμή το δεύτερο έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, την Παρασκευή. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Υγείας, ήταν και η πρόταση που κατέθεσε στο πρώτο έκτακτο συμβούλιο ο Βασίλης Κικίλιας, για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την επιστημονική εποπτεία κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

Εν τω μεταξύ άλλο ένα κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 10.

Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.