«Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει»

Κ. Αρβανιτόπουλος: Σε οργανική θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:41
24/08/2013
«Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει»
4
loading

Τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέχει επίσης διαβεβαιώσεις ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει.

«Κατ’ αρχάς δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση. Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500.

Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο οργανική θέση στο σχολείο.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Duke

  άστα αυτά και ξανάφερε πίσω τους ανθρώπους που έστειλες στην ανεργία

 2. avatar Kostas Taxi

  Γιατί δεν βάζεις και εσύ ένα στοίχημα?

 3. avatar DestroyFascism

  χαχαχα "μεριμνα ολων και ιδιαιτερα ημων η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος'" ....χαχαχα ...μας εχουν ταραξει ολη την ωρα με τις χαζοαλλαγες τους μας καταστρεφουν το μελλον και τις επιλογες μας....καθε χρονο αλλαζουν και το λυκειο , τις κατευθυνσεις κλπ ουτε που ξερουν τι τους γινεται......θα παω Β λυκειου.....

 4. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΗΝ ΤΣΙΠΑ !!! ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ !!! ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει