Γεραπετρίτης: Θετική η ΝΔ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με όρους

Τάχθηκε υπέρ της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:33
20/11/2019
Γεραπετρίτης: Θετική η ΝΔ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με όρους
1
loading

Καταρχήν θετική είναι η ΝΔ στο να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος θα τεθούν όροι και περιορισμοί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης, η ΝΔ είναι καταρχήν θετική στην πρόταση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του πνεύματος διαβούλευσης που έχει επιδείξει καθ' όλη την διαδικασία, ενώ παραδέχθηκε ότι η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία έχει πράγματι ένα εύρος χρήσης σε πολλές χώρες της ΕΕ και αναγνωρίζεται στην ίδια την ΕΕ..

«Η δική μας πρόταση, θα εμπεριέχει όρους και προϋποθέσεις. Θεωρώ ότι ορισμένα ζητήματα εξ ορισμού δεν μπορούν να εντάσσονται μέσα στην λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Δεν μπορείς να θέσεις ζήτημα λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας σε ζητήματα που ανάγονται στην εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική και θα πρέπει να υπάρχει και κάποιας μορφής περιορισμός στον αριθμό που θα μπορούν να υποβάλλονται» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι «προτάσεις νόμων μπορεί να υποβληθούν από εκατό χιλιάδες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα», ενώ ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει και το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Sotiris

  Τρίχες, και εξυπνάδες των Συριζαίων του αλ66 ! ! ! !
  Η Νομοθετική Εξουσία σε Δημοκρατικές χώρες ανήκει στους εκλεγμένους.
  Η Δικαστική Εξουσία σε Δημοκρατικές χώρες ανήκει στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Δικαιοσύνη.
  Η Εκτελεστική εξουσία δεν είναι δυνατόν και αυτή να ανήκει στην Νομοθετική Εξουσία.
  Εάν είστε πραγματικά Δημοκράτες, και δεν σφετερίζεσθε την εξουσία, λύστε τα ανωτέρω μήπως και ξεφύγουμε λίγο της ηλιθιομάρας των παντός είδους βλαμμένων \"εκλεκτών\" μας ! .......... πολύ από τους οποίους κρίθηκαν (από τους ειδικούς) ανίκανοι να υπερασπισθούν την πατρίδα τους και απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση της Στρατιωτικής Θητείας ΑΛΛΑ κρίνονται από τον λαό (τους ανίδεους) ικανοί να αποφασίζουν εξ ονόματος του Ελληνικού Λαού ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει