«Οι Ευρωπαίοι τα έψαλαν στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα… αλλά κανείς δεν επιθυμούσε κλίμα κρίσης στη συνεδρίαση του Eurogroup».

Τα ανωτέρω αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, επιχειρώντας να περιγράψει τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Eurogroup, προτού τελικά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ανάψουν το πράσινο φως για τμηματική καταβολή της βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 6,8 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, στη συνεδρίαση του Eurogroup ήταν βέβαιο ότι θα υπήρχε μια πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, αφού το δρόμο είχε ήδη ανοίξει η αξιολόγηση της τρόικα.

«Ήταν μια πολιτική απόφαση συνέχισης της βοήθειας, μολονότι η δυσαρέσκεια περίσσευε σε αυτό το Eurogroup για τις καθυστερήσεις στην τήρηση των δεσμεύσεων και κυρίως στα πεδία της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και των ιδιωτικοποιήσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που δεν ήθελαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν ένα κλίμα κρίσης που θα προκαλούσε νέα αναστάσωση στις αγορές», τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα.