Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε, δική μας ευθύνη να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη

«Δεν θα ξεκουραστούμε μέχρι που να μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:55
03/10/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε, δική μας ευθύνη να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη
34
loading

Την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από τις εκλογές επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τη Λιβαδειά, ευχαριστώντας τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του για ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τονίζοντας πως τώρα η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

«Δεν πρόκειται να παραμείνω κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να βρίσκομαι, να συνομιλώ με τους συμπολίτες μας, να ακούω τους προβληματισμούς τους. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδοκιμασίες της προσπάθειάς μας, αλλά η δημιουργική επισήμανση των εκκρεμοτήτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λιβαδειάς, τους θύμισε ότι «στις 7 Ιουλίου, όταν είχα επισκεφθεί για τελευταία φορά τη Βοιωτία, σας ζήτησα να μας δώσετε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Εσείς το καθήκον σας το επιτελέσατε. Εκλέξατε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση, την πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση που είχε η χώρα από το 2009 και μετά. Τώρα το βάρος της ευθύνης μετατοπίζεται σε εμάς, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, να μειώσουμε τους φόρους, να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί και να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά και μικρές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο για να μπορούμε να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε περιοχής».

Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε

«Ναι, έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Αυτό είναι κάτι το οποίο, νομίζω, μας το πιστώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και αυτοί που δεν μας ψήφισαν. Αυτό σίγουρα μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, με την ίδια ταχύτητα στην υλοποίηση του προγράμματός μας» επεσήμανε στη συνέχεια της ομιλίας του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Μας ασκούν κάποιοι κριτική γιατί κάνουμε, λέει, αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Τους λέμε ότι η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε. Πήραμε μία εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και αυτό θα υλοποιήσουμε, για να είμαστε συνεπείς προς τους πολίτες οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν. Μειώσαμε ήδη τους φόρους, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019 ενώ είχαμε πει ότι θα τον μειώναμε το 2020. Ψηφίζουμε νέο νομοσχέδιο με μειώσεις σημαντικές μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις, για τα Φυσικά Πρόσωπα για το 2020. Τελειώσαμε με τα capital controls. Ξεμπλοκάρουμε σημαντικές επενδύσεις. Και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη».

Επενδύσεις πολλών δισ.

Όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου, όπως είπε «είχα συνομιλίες με σημαντικότατους επενδυτές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν πολλά δισεκατομμύρια στη χώρα μας. Γιατί; Διότι βλέπουν ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα, διότι βλέπουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Η οποία είναι συνεπής και η οποία βλέπει ότι η δημιουργία καινούργιου πλούτου μπορεί να έρθει μόνο μέσα από επενδύσεις που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει στο μεγάλο επίπεδο των επενδύσεων -όπως αυτή που θεμελίωσα σήμερα- θα γίνει και στο μικρό επίπεδο όμως, των παρεμβάσεων στις τοπικές κοινωνίες που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές σε τοπικό επίπεδο».

Παράλληλα ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «θα δουλέψουμε με πολύ μεγάλη συστηματικότητα, με μέθοδο, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ξεκουραστούμε μέχρι που να μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είναι άλλος από το να πούμε ότι αφήσαμε οριστικά πίσω μας τα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Ότι βάλαμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης κι ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μέρισμα επιτυχίας από αυτήν την ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε δεν αφορά μόνο τους λίγους, αφορά όλους. Οι θέσεις εργασίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε δεν αφορούν μόνο κάποιους οι οποίοι μπορεί να τις εκμεταλλευτούν. Αφορούν, κυρίως, τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι σήμερα γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε μια "παγίδα" φτώχειας εάν δεν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης».

Η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει σύντομα πολύ καλύτερη

«Οι νέες υποδομές, η φροντίδα που θέλουμε να δώσουμε στην Υγεία, στην Παιδεία αφορούν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Θα συνεχίσουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια, θέλουμε το κόμμα κοντά μας να μπολιάζει με την ενέργειά του, με το δυναμισμό το κυβερνητικό έργο, αλλά θέλουμε πάνω απ' όλα την κοινωνία κοντά μας. Αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης τους οποίους χτίσαμε όλα τα χρόνια που βρέθηκα στην αντιπολίτευση, που αλλάξαμε την Νέα Δημοκρατία, που την ξαναφέραμε στο 40% -ποιος θα το περίμενε πριν από τρία χρόνια ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξαναείναι στο 40% αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεσμεύθηκα ότι αυτή την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, που μας δείξατε θα την ανταποδώσω σε εσάς στο πολλαπλάσιο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και με την επισήμανση ότι δεν χρειάζεται πολλή επικοινωνία, σημείωσε κλείνοντας: «Εσείς οι ίδιοι θα γνωρίζετε πότε και πώς οι ζωές σας θα γίνουν καλύτερες. Θα αφήνουμε το έργο μας να μιλάει για εμάς, θα μιλάμε με χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι με ωραία τσιτάτα. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει σύντομα πολύ καλύτερη».

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε και μέσω Twitter την πρόθεσή του να συνομιλεί με τους πολίτες, κάνοντας λόγο για πολύ συγκινητική υποδοχή που του επιφύλαξαν στη Λιβαδειά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar Χασαν ο τιμωρός της αδελφής σας

  Θελουμε τζαμια θελουμε μιναρέδες κουλη μην αργείς και εκνευριστούμε.

 2. avatar Ελληνοαμερικανος

  Καλά ρε κολοτουμπα σύμφωνοι την Κομανέτσι (τσιπρας) δεν μπορείς να την φτάσεις αλλά εσυ δεν έλεγες πριν της εκλογές ότι θα κλείσεις τα σύνορα για του λαθρομεταναστες εισβολείς και ότι θα τους στείλεις πίσω; Σε είδα και σε άκουσα στην Ελλάδα τον Ιούνιο .

 3. avatar @ @Κοίτα ποιός μιλάει

  Προφανώς και εσύ έλιωσες τις σόλες σου στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που σε έστελναν Κούλης, Άδωνις, Βορίδης και cia.
  Ελπίζω τουλάχιστον να έπαιρνες έξοδα παραστάσεως.

  1. avatar @Προφανώς

   Προφανώς σαν αντιπολίτευση είσαστε ανύπαρκτοι και προσπαθείτε να χρεώσετε στο Μητσοτάκη την μη κατάργηση τη συμφωνίας που εσείς υπογράψατε, αφού πρώτα καταγγείλατε το μνημόνιο και εφαρμόσατε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 4. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Την ικανοτητα σου θα την δουμε στην παιδεια, στην υγεια, στη δημοσια ταξη, και στους λαθρομεταναστες.
  Υπογραφες για επενδυσεις βαζω και εγω.
  Καθομαι αραχτος στο γραφειο, ερχονται οι επενδυτες, και διαλεγω αυτον που θεωρω καλυτερο για την συμφωνια.
  Στα αλλα ομως ( που σε αυτα και θα κριθεις ) θα πρεπει να σηκωθεις απο την καρεκλα.
  Σε αυτα... θα δουμε τι ψαρια πιανεις.

  1. avatar Νικος χασαπης

   Όπως η ελάφινα δεν γεννάει λιονταράκια έτσι και η Ελλάδα δεν βγάζει δεξιούς αντε κανένα κομμουνι με γραβάτα και πολύ είναι.

 5. avatar noway..

  Άμα συνέλθουμε λίγο από την..αριστερή λαίλαπα και δούμε κάτι να μένει στην τσέπη μας, άμα δούμε να στέλνονται καράβια απέναντι ή όπου θέλετε μπας και πάνε στο καλό όλοι οι εισβολείς, άμα βρείτε καμμιά άκρη με τους Τουρκαλάδες και με τους υπόλοιπους \"φίλους\" μας, άμα καταφέρετε να δούμε ξανά τα παιδιά να παίζουν άφοβα στις γειτονιές , άμα.. άμα.. τότε θα κάτσετε κι άλλο στις καρέκλες σας. Αλλά άμα δεν... να φοβάστε γιατί θα έχετε κατάληξη χειρότερη από του Τσιπραριστερού συναφιού. Το λαό να τον φοβάστε όχι όταν διαδηλώνει αλλά όταν σωπαίνει.

 6. avatar Άννα Α

  Α ρε δικτατορία που μας χρειάζεται

 7. avatar εχουμε και λεμε

  εξαρχεια x
  πρεσπες x
  λαθρο x

  μια κωλοτουμπα το μηνα

 8. avatar οι βολευτες της νδ

  πρωτη στα τσιρκοσυλαλλητηρια. τωρα που εχουν κρυφτει;;;

 9. avatar ο κουλης εχει

  ξεπερασει στις κωλοτουμπες ακομα και τον τσιπρα

 10. avatar Κοίτα ποιός μιλάει…

  Ο αρχικολοτούμπας Μητσοτάκης έκανε γαργάρα το μακεδονικό. Είναι αυτός που ξεσήκωσε τους αφελείς πατριώτες σε πορείες διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

  1. avatar @Κοίτα ποιός μιλάει

   Πότε υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης ότι θα καταργήσει την διπλωματική γκάφα του τσίπρα και των άχρηστων που των περιστοιχίζουν; Εσύ μάλλον έχεις πρόβλημα από τις γαργάρες στον οισοφάγο, επειδή καταπίνεις τα πάντα. Να πας να σε δει ο πολάκης.

 11. avatar Λοιπόν…

  Ρεζίλια πολιτικοί σας έχουμε γραμμένους και δεν σας ακούμε πλέον, θα μείνετε μόνο με τα κομματόσκυλα σας

 12. avatar Καθίστε καλά

  γιατί θα θυμώσω και θα αγοράσω και άλλο σπίτι στο εξωτερικό με τα λεφτά σας.
  Αντε γιατι εμένα με λένε
  Μιζοτάκη.
  Με κουρασατε πάω για Parent weekend.

 13. avatar GBH

  Πρέσπες................

  1. avatar @GBH

   Η λίμνη που πνίγηκε το τσίπρα.

 14. avatar avrakotos gjubes

  εισαι ο πρωτος δεξιος πρωθυπουργος σε ολο τον κοσμο που ανακαλυψες και εφαρμοζεις τον ορο ακρο νεοφιλελευθερος σοβιετισμος με τα κοματοσκυλα σου που φυτευεις σε ολη την επικρατεια...ψεματα ψεματα ψεματα...εμπρος στον δρομο που χαραξε ο [...] αλεξης βροντωφοναζεις κυριακο...

  1. avatar Πελασγος

   Ναι αλλά τουλάχιστον δεν μας λένε φασιστες..

  2. avatar @avrakoto

   Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο αλέξης που ανήγαγε το ψέμα σε επιστήμη και εσένα που ήσουν πάντα πρόθυμος να το χάψεις.

 15. avatar salvadoris

  Κυράκο μαζί σου. προχώρα γρήγορα.

 16. avatar αφου λες πως περασε…

  ...εσυ γιατί τις κάνεις τη μια μετά της άλλη, από τη μέρα που καθισες στην αναπαυτικη τη καρέκλα...;;;; Για δώσε μας μια απάντηση Κουλη... °°°

  1. avatar @αφου

   Για κωλοτούμπες να απευθυνθείς στον τσίπρα που κατάφερε να διεθνοποιήσει τον όρο.

 17. avatar μητσοβλεφας

  θα κανουμε τη ζωη των ελληνων καλυτερη...ρε τι ακουμε τι ακουμε πως να σας πιστεψουμε ρε φιλε?? σε λιγο θα μας ταξουνε κ γυναικες.....θελουμε δειγματα γραφης κ οχι φουμαρα επειδη ειστε φρεσκοι για παραδειγμα θα κανετε κατι με τις κατωτατες συνταξεις που τις ισοπεδωσατε κ αφησατε τον κοσμο στο ελεος προς χαριν γουστου??εεε?? η τουλαχιστον γ αυτες τις κατηγοριες θα δωσετε καποια ελαφρυντικα οπως με τα φαρμακα τους εστω μηδενικη συμετοχη γιατι οχι..... δεν εχουν οι ανθρωποι οχι οτι δεν εχουν θελουν η δε γουσταρουν δεν εχουν θα υπαρξει καμια φοροαπαλλαγη καλυτερη γ αυτους?? αλλιως για να ειμαστε δικαιοι μ ολους αυξηστε κ αυτωνων τις συνταξεις για να μπορεσουνε να ζησουνε κ ν μπορουν ν ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους απεναντι σας αυτο ειναι δεν υπαρχει κατι αλλο ο σωστος ο κυβερνητης πλοιου αγαπητε πρωτε υπουργε πρεπει να τα εχει καλα μ ολα τα μελη του πληρωματος γιατι ολα τα χρειαζεται ετσι δε παει??

  1. avatar Πελασγος

   Εσυ με τις συντάξεις εδώ εισβάλουν κάθε μέρα οι μουσουλμάνοι με τα μαχαίρια στην χώρα εσυ κοιτάς τις συντάξεις καλά κρασιά.

  2. avatar @μητσο

   Του ζητάς να διορθώσει τα λάθη του τσίπρα. Αυτό ακριβώς θα κάνει.

   1. avatar audioware

    Το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις???

    1. avatar @audioware

     Ξέρω πάρα πολλά με τον τσίπρα που είναι κατ\' επάγγελμα κλόουν.

 18. avatar Τι να πω

  Χαχαχαααααα
  Δεν θα μας μείνει αντερο απο την επιθεώρηση που παίζεται στη χώρα.
  Ο ανεπαρΚουλης δεν κανει κωλοτουμπες!

  1. avatar @Τι να πω

   Επιθεώρηση είχαμε από το τσίρκο σύριζα, τώρα έχουμε κυβέρνηση.
   Εσύ χαχάνιζες με τις κωλοτούμπες του τσίπρα και σου έμεινε κουσούρι.

 19. avatar Ανταγωνισμος

  Αν καταφέρεις στο τέλος της θητείας σου και είμαστε η δεύτερη ποιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης από την πρωτιά που έχουμε τώρα πάρεις 60 τοις εκατό.

  1. avatar Σασενκα

   Έχουμε και άλλη μια πρωτιά απ\'ότι λέγεται,ότι δηλαδή ειμαστε η πιο υπερχρεωμενη χώρα της υφηλιου, σε αναλογία βέβαια χρέους - πληθυσμού.

  2. avatar φχ

   μη του βάζεις τοοοοσο δύσκολα

   1. avatar @φχ

    μη του βάζεις τοοοοσο δύσκολα του τσίπρα γιατί λιποθυμάει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει