Την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από τις εκλογές επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τη Λιβαδειά, ευχαριστώντας τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του για ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τονίζοντας πως τώρα η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

«Δεν πρόκειται να παραμείνω κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να βρίσκομαι, να συνομιλώ με τους συμπολίτες μας, να ακούω τους προβληματισμούς τους. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδοκιμασίες της προσπάθειάς μας, αλλά η δημιουργική επισήμανση των εκκρεμοτήτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λιβαδειάς, τους θύμισε ότι «στις 7 Ιουλίου, όταν είχα επισκεφθεί για τελευταία φορά τη Βοιωτία, σας ζήτησα να μας δώσετε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Εσείς το καθήκον σας το επιτελέσατε. Εκλέξατε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση, την πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση που είχε η χώρα από το 2009 και μετά. Τώρα το βάρος της ευθύνης μετατοπίζεται σε εμάς, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, να μειώσουμε τους φόρους, να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί και να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά και μικρές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο για να μπορούμε να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε περιοχής».

Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε

«Ναι, έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Αυτό είναι κάτι το οποίο, νομίζω, μας το πιστώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και αυτοί που δεν μας ψήφισαν. Αυτό σίγουρα μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, με την ίδια ταχύτητα στην υλοποίηση του προγράμματός μας» επεσήμανε στη συνέχεια της ομιλίας του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Μας ασκούν κάποιοι κριτική γιατί κάνουμε, λέει, αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Τους λέμε ότι η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε. Πήραμε μία εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και αυτό θα υλοποιήσουμε, για να είμαστε συνεπείς προς τους πολίτες οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν. Μειώσαμε ήδη τους φόρους, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019 ενώ είχαμε πει ότι θα τον μειώναμε το 2020. Ψηφίζουμε νέο νομοσχέδιο με μειώσεις σημαντικές μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις, για τα Φυσικά Πρόσωπα για το 2020. Τελειώσαμε με τα capital controls. Ξεμπλοκάρουμε σημαντικές επενδύσεις. Και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη».

Επενδύσεις πολλών δισ.

Όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου, όπως είπε «είχα συνομιλίες με σημαντικότατους επενδυτές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν πολλά δισεκατομμύρια στη χώρα μας. Γιατί; Διότι βλέπουν ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα, διότι βλέπουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Η οποία είναι συνεπής και η οποία βλέπει ότι η δημιουργία καινούργιου πλούτου μπορεί να έρθει μόνο μέσα από επενδύσεις που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει στο μεγάλο επίπεδο των επενδύσεων -όπως αυτή που θεμελίωσα σήμερα- θα γίνει και στο μικρό επίπεδο όμως, των παρεμβάσεων στις τοπικές κοινωνίες που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές σε τοπικό επίπεδο».

Παράλληλα ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «θα δουλέψουμε με πολύ μεγάλη συστηματικότητα, με μέθοδο, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ξεκουραστούμε μέχρι που να μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είναι άλλος από το να πούμε ότι αφήσαμε οριστικά πίσω μας τα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Ότι βάλαμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης κι ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μέρισμα επιτυχίας από αυτήν την ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε δεν αφορά μόνο τους λίγους, αφορά όλους. Οι θέσεις εργασίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε δεν αφορούν μόνο κάποιους οι οποίοι μπορεί να τις εκμεταλλευτούν. Αφορούν, κυρίως, τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι σήμερα γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε μια “παγίδα” φτώχειας εάν δεν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης».

Η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει σύντομα πολύ καλύτερη

«Οι νέες υποδομές, η φροντίδα που θέλουμε να δώσουμε στην Υγεία, στην Παιδεία αφορούν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Θα συνεχίσουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια, θέλουμε το κόμμα κοντά μας να μπολιάζει με την ενέργειά του, με το δυναμισμό το κυβερνητικό έργο, αλλά θέλουμε πάνω απ’ όλα την κοινωνία κοντά μας. Αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης τους οποίους χτίσαμε όλα τα χρόνια που βρέθηκα στην αντιπολίτευση, που αλλάξαμε την Νέα Δημοκρατία, που την ξαναφέραμε στο 40% -ποιος θα το περίμενε πριν από τρία χρόνια ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξαναείναι στο 40% αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεσμεύθηκα ότι αυτή την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, που μας δείξατε θα την ανταποδώσω σε εσάς στο πολλαπλάσιο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και με την επισήμανση ότι δεν χρειάζεται πολλή επικοινωνία, σημείωσε κλείνοντας: «Εσείς οι ίδιοι θα γνωρίζετε πότε και πώς οι ζωές σας θα γίνουν καλύτερες. Θα αφήνουμε το έργο μας να μιλάει για εμάς, θα μιλάμε με χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι με ωραία τσιτάτα. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει σύντομα πολύ καλύτερη».

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε και μέσω Twitter την πρόθεσή του να συνομιλεί με τους πολίτες, κάνοντας λόγο για πολύ συγκινητική υποδοχή που του επιφύλαξαν στη Λιβαδειά.