Παναγιωτόπουλος προς Τουρκία: Ένα σχέδιο εναντίον της χώρας θα έχει μεγάλο κόστος

«Θα συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογο μου προς το τέλος Οκτωβρίου»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:51
19/09/2019
Παναγιωτόπουλος προς Τουρκία: Ένα σχέδιο εναντίον της χώρας θα έχει μεγάλο κόστος
2
loading

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

«Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος νομίζει ότι θα αποκομίσει» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος σε μία ενδεχόμενη επίθεση.

«Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιοδήποτε σχέδιο επιβουλής εναντίον της χώρας. Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος νομίζει ότι θα αποκομίσει» είπε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προωθούμε πολιτική βασισμένη στις αρχές της καλής γειτονίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο. Παίζουν ρόλο και οι ενδείξεις καλής θέλησης. Προχθές μίλησα με τον κ. Ακάρ και με διαβεβαίωσε ότι σκοπός τους είναι με όλη τους την καρδιά να συνομιλούμε για να βρούμε λύσεις.

Συμφωνήσαμε να μιλάμε - θεωρώ ότι έχει σημασία να μένουν ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας ακόμα και σε δύσκολους καιρούς και αποφασίσαμε να συναντηθούμε στις Βρυξέλλες προς το τέλος Οκτωβρίου στο περιθώριο της συνεδρίασης των μελών του ΝΑΤΟ»

Για τα εξοπλιστικά και συγκεκριμένα τα F-16, τα Mirage 2000 και τις φρεγάτες επεσήμανε αναφερομενος αρχικά στην αναβαθμίσει σε επίπεδο Viper τα αμερικανικά μαχητικά πως «αυτό το τεράστιο πρόγραμμα θα έχει θετικό αντίκτυπο καθώς θα υλοποιηθεί μέσα από την ΕΑΒ και θεωρώ ότι θα καταστήσει την ΕΑΒ αποτελεσματική και θα της δώσει δυνατότητα στο μέλλον να αποκτήσει και άλλες τέτοιες δουλειές από άλλες χώρες.

Για να γίνει αυτό επεξεργαζόμαστε το πακέτο off set - αντισταθμιστικά -  που αφορά υποπρογράμματα που έρχονται και ενισχύουν τις υποδομές της ΕΑΒ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κλεων

    γαργαρα ολα τωρα ψευτες δεξιοι. Οι μεταναστες ερχονται κατα χιλιαδες και [...].

  2. avatar Η Γέφυρα του Βοσπόρου αν βομβάρδισετεί

    Τι κόστος θα έχει για την Τουρκία φαντάζομαι θα είναι από τους πρώτους στόχους αντιποίνων μας . Και νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιου μεγέθους και κόστους στόχος στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει