Σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με το Mega, έθεσε ερώτημα στον κ. Ντάισελμπλουμ για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη υπέρ της ανάπτυξης, τονίζοντας ότι απαιτούνται δράσεις για να αποτραπεί διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

«Θεωρείτε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται εφαρμόζονται στο σωστό ρυθμό και αποτελεσματικά; Και τα θεωρείτε αρκετά ή πρέπει να συμπληρωθούν από άλλα;», ρώτησε τον πρόεδρο του Eurogroup ο πρώην πρωθυπουργός. «Διότι θεωρώ σημαντικό να κάνουμε κάτι για να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα και να μειώσουμε την ανεργία διότι διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή», πρόσθεσε.

«Η συγκυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να λάβει μέτρα για την ανεργία των νέων. Θέλει χρόνο. Δεν το αρνούμαι. Θέλει χρόνο να διατεθούν τα μέσα από τις Βρυξέλλες στα κράτη-μέλη. Θέλει χρόνο τα κράτη-μέλη να φτιάξουν προγράμματα για να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία ή περισσότερη κατάρτιση αν χρειάζεται», ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega: