Τα σενάρια που αναφέρονται στην πιθανή του επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία σχολίασε εκ νέου ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι «δεν υφίσταται κατ’ αρχήν πρόταση από την ΝΔ για συνεργασία, αλλά ούτε θα υπήρχε αποδοχή από εμάς σε κάτι τέτοιο».

«Από την άλλη βλέπω ότι η υποτιθέμενη επιστροφή του Καρατζαφέρη στην ΝΔ έχει γίνει το πρώτο θέμα στα καφενεία της χώρας, ενώ τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει για άλλα στελέχη που επέστρεψαν στην ΝΔ. Αυτό καταδεικνύει ότι ο Καρατζαφέρης είναι χρήσιμος και δημοφιλής – στο βαθμό που μπορεί να είναι. Και χαίρομαι γιατί αυτοί που με είχαν απομονώσει, έπεσαν στην παγίδα που είχαν στήσει. Πέρυσι νεκρός, φέτος γαμπρός…», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά εναντίον των παλιών βουλευτών του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, για τους οποίους ανέφερε: «Εγώ γνώριζα ότι και οι δύο ήταν οπαδοί του Πατριωτισμού. Σε μία μέρα έκριναν ότι ήταν θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού. Είναι δικαίωμά τους».

Εστιάζοντας στα ταξίδια του Αντώνη Σαμαρά σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. υποστήριξε ότι «και στην κυβέρνηση δεν είναι αισιόδοξοι από τα αποτελέσματα των ταξιδιών, απλά ποιούν την ανάγκη φιλότιμο. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – που είναι ευθύς άνθρωπος – έχει συνειδητοποιήσει ότι τα ταξίδια που έκανε είναι κατώτερα των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί. Θα μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στην κυβέρνηση. Δεν προετοιμάζονται καλά τα ταξίδια. Και με το Κατάρ και με την Κίνα γύρισαν με άδειες σχεδόν τις βαλίτσες. Από την άλλη, η ακύρωση του ταξιδιού στον Λευκό Οίκο και η υποδοχή του Τούρκου πρωθυπουργού -με τιμές αρχηγού κράτους- από τον κ. Ομπάμα, δημιουργούν όχι ενθαρρυντικούς συνειρμούς για μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει».

«Σκορπίζονται διάφορα ευφυολογήματα και μηνύματα αισιοδοξίας για να συγκρατούν ένα εκλογικό Σώμα. Αλλά στην πραγματικότητα έχουμε υψηλή ανεργία, αδυναμία ρευστότητας, απλήρωτα δάνεια», είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη πως «ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε σαν επαναστάτης και τώρα έχει γίνει ένας συστημικός αρχηγός ενός συστημικού κόμματος. Από ‘κει και πέρα, δεν ξέρω πόσο θα πετύχει το πείραμα, ή θα τροφοδοτήσει άλλες ακραίες πλευρές του πολιτικού τόξου. Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Ξέρει ότι είναι όμηρος όλων αυτών των συνιστωσών που προσπαθεί να ελέγξει. Όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει. Υπάρχει μια ρευστότητα. Πολύ φοβάμαι ότι η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα όπως είναι τώρα, θα είναι συμφορά για τον τόπο».

Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος του Λ.ΑΟ.Σ. ανέφερε ότι «δεν αποτελείται από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα. Όλοι αυτοί που την ψηφίζουν δεν είναι φασίστες, είναι ψηφοφόροι από άλλα τα κόμματα. Ακόμα και από το ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει ένα 5%. Είναι άνθρωποι που θέλουν να τιμωρήσουν αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.»

Μιλώντας για τις πολιτικές επιλογές του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μπήκε στην κυβέρνηση για να σώσει την πατρίδα, «θέτοντας τρεις όρους που αθέτησαν οι άλλοι». «Όχι μείωση σε μισθούς και συντάξεις, όχι απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, όχι ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας», τόνισε. «Μόλις είδα ότι αυτά που ζήτησα δεν υπηρετούνται, αποχώρησα από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

«Εδώ και 15 χρόνια πολεμώ την νέα τάξη πραγμάτων, την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το τραπεζικό κατεστημένο. Εκείνη την περίοδο που η κ. Μέρκελ δεν μας έδινε λεφτά και δεν μας άφηνε να κάνουμε εκλογές γιατί κάποιοι το είχαν εκχωρήσει, έπρεπε να διαλέξουμε έναν άνθρωπο που το τραπεζικό σύστημα, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και η τριμερής να μην του δημιουργήσουν εμπόδια. Σκέφθηκα ότι δεν θα αφήσουν τον δικό τους άνθρωπο να «πέσει» και επιβεβαιώθηκα», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.