«Υποχρεούμαστε όλοι εάν θέλουμε να αποκρούσουμε αυτό το νεοναζισμό, να πράξουμε», τόνισε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα «να πράξουμε ειδικά σε επίπεδο κοινωνίας, θεσμών.

Υποστήριξε ότι το Σύνταγμα δεν παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί ένα κόμμα εκτός νόμου. Είπε ωστόσο ότι: «Οι νόμοι του κράτους όμως μπορούν να τιμωρούν. Τα δικαστήρια διαπιστώνουν το μέγεθος του νεοναζισμού».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαμήνυσε ότι «Πρέπει να σέβονται όλοι το Κοινοβούλιο, πρωτίστως εκείνοι που θέλουν βαναύσως να το υποβαθμίσουν. Δεν είναι μόνο τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής είναι και μια σηματοδότηση διαφορετικού χαρακτήρα».

Βεβαίως, αναφέρθηκε και στο επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού δεν έχει φωτογραφία, δεν έχει ταυτότητα, θέτει όρια και εκείνοι που παραβιάζουν το νόμο και το Σύνταγμα, ο εισαγγελέας θα έχει το λόγο και τα δικαστήρια θα τους κρίνουν για τις πράξεις τους».

Υποστήριξε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη τιμωρεί τις ρατσιστικές πράξεις» και «σήμερα επικαιροποιούμε παλαιότερους νόμους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τονίζοντας ότι θέλει να πιστεύει πως «και τα τρία κόμματα θα φανούν συνεπή για να προχωρήσει το γρηγορότερο το νομοσχέδιο».