Μητσοτάκης: Κεντρική πολιτική προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Οι παράνομες ελληνοποιήσεις θίγουν παραγωγούς και καταναλωτές, τόνισε ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:32
26/07/2019
Μητσοτάκης: Κεντρική πολιτική προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα
1
loading

Κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προτεραιότητα, για τη νέα κυβέρνηση είναι η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είναι η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει -όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης- τόσο τους παραγωγούς όσο όμως και τους καταναλωτές.

«Θα έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα να υλοποιήσουμε και να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτή βρίσκεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα των «παράνομων ελληνοποιήσεων και μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, όπου ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για την πάταξη αυτού του φαινομένου».

Έγινε αναφορά στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου «που στο κέντρο έχει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών» και παράλληλα θα «θέτει και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών», όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), Κώστας Σκρέκας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Douskaas John

    χα χα χα εχει μαζεψει εδω και 5 χρονια σανο η ΝΔ..... που τον χαριζει τωρα απλωχερα στα κοπαδια της

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει