Σύσκεψη για την επένδυση στο Ελληνικό προγραμματίζεται σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είναι η επένδυση στο Ελληνικό να προχωρήσει μέσα στο 2019. «Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα» είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελληνικό, το ΑΜΠΕ υπενθυμίζει την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος έχει πει πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έως τις 10 Αυγούστου.

Προηγήθηκε επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού. Τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γγ Κώστας Λούλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου και θα συζητήσει με την ηγεσία του υπουργείου τις προτεραιότητες και το στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη.