Κουτσούμπας: Να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων

Η ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:55
16/07/2019
Κουτσούμπας: Να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων
7
loading

Στη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, μίλησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε αυτήν παρουσίασε το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό δράσης της ΚΟ, ενώ έκανε γνωστές τις αρμοδιότητες και τον καταμερισμό των μελών της.

«Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη και το ποσοστό που του έδωσε ο ελληνικός λαός, με τους 15 εκλεγμένους βουλευτές του, για να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποτελεί το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, τόσο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στην κάλπικη αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων» υπογράμμισε υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προεκλογική προειδοποίηση του κόμματος ότι «η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής», για να προσθέσει πως «η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του. Θα ακολουθήσει κατά συνέπεια, την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες: Τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής όσο και σε αυτά της εξωτερικής».

Μιλώντας για τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών, τα οποία σήμερα επανέρχονται βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος με αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλοι διετέλεσαν στελέχη του ΣΕΒ και άλλων μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων».

«Το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση του κ Τσίπρα», επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ως ενδεικτικά της αντιστοίχισης του μοντέλου διακυβέρνησης και της υπηρέτησης αυτής της πολιτικής ανέφερε, με συγκεκριμένη επισήμανση των συνεπειών, την υπαγωγή του τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την προώθηση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου «που πάει χέρι χέρι με ένα πανεπιστήμιο- επιχείρηση, και την υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ, να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρθηκε και στην πρώτη πράξη του υπουργείου Εξωτερικών να αναγνωρίσει «τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της Ε.Ε., που στήριξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Την επόμενη ημέρα, είναι εδώ, πρώτα από όλα ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η εκμετάλλευση, δηλαδή όλα αυτά από τα οποία απορρέουν και τα μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό. Αυτή τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡΑ25», πρόσθεσε ο . Κουτσούμπας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας.

Άμεση προτεραιότητα για το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι «η προστασία των ανέργων και η αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού, η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων» και άλλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, καθώς και η προστασία των αυτοαποσχολουμένων και η επιβίωση των αγροτών.

Το ΚΚΕ ιεραρχεί ως ξεχωριστό ζήτημα τη διεκδίκηση δημόσιας καθολικής υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου κανένας εργαζόμενος δεν θα είναι ανασφάλιστος. Ομοίως, θα καταθέσει προτάσεις για την κατάργηση της «άγριας φορολογίας που έχει γονατίσει τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά» για την απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, καθώς και στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας με τη θέση του για δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας.

Στον χώρο της Παιδείας οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ συμπυκνώνονται στη βασική θέση «ολοκληρωμένη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε σχολεία και σχολές χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κρατική χρηματοδότηση που καλύπτει όλες τις ανάγκες».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι το κόμμα θα θέσει το ζήτημα της προστασίας της ζωής του λαού με τα αναγκαία μέτρα και υποδομές για την έλλειψη των οποίων «δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι η κλιματική αλλαγή».

Το ΚΚΕ «θα εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διεύρυνσή τους». «Ταυτόχρονα θα συνεχίζει με όλους τους τρόπους να αντιπαλεύει το ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες σε όλους τους ανθρώπους που κάνουν διαφορετικές επιλογές στη ζωή τους», προσέθεσε.

Ενόψει των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το ΚΚΕ ζητά «να επανέλθει το προηγούμενο αυστηρότερο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που σχετίζεται και με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη μείωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η ζημιά ήδη έγινε και οι ναζιστές εγκληματίες θα κριθούν με απαράδεκτα ευνοϊκότερους όρους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ακόμα ότι στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις «που προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διευρύνουν τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα» καθώς και υπερώριμα αιτήματα όπως ο πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 και ο μη διορισμός της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τόνισε ότι «η κομμουνιστική εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση... είναι η μόνη στάση που μπορεί να ασκήσει πίεση με θετικά μέτρα για το λαό» και επισήμανε ότι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «θα καλλιεργούν τις γνωστές αυταπάτες, ότι δήθεν για τα λαϊκά προβλήματα φταίει το "μείγμα" διαχείρισης, η "συνταγή"» και «θα ακρωτηριάζουν το όποιο ριζοσπαστισμό πάει να αναπτυχθεί σε σημαντικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις».

«Η δική μας αντιπολίτευση δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης για την αντιμετώπιση οξυμμένων προβλημάτων αλλά και της συγκέντρωσης δυνάμεων με λαϊκή επιλογή την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο καταμερισμός των μελών της ΚΟ του ΚΚΕ

 1. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι: Θανάσης Παφίλης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Β' Αθηνών και Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας.
 2. Για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας.
 3. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτής Τρικάλων.
 4. Μέλη της πενταμελούς Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έχει την ευθύνη της όλης παρακολούθησης της δουλειάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι, εκτός από τον Γραμματέα της Αχιλλέα Κανταρτζή και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, και ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ιουλιος

  ΘΛΙΨΗ και μονο θλιψη προκαλει η παραιτηση της συντροφισας Γερασιμιδου. Οταν ο ανθρωπος ειναι υπερανω των χρηματων. Αυτη ειναι μια πραξη που δεν την συναντας ευκολα για φετος τουλαχιστον ειχαμε και την παραιτηση του Βελοπουλου απο το ευρωκοινοβουλιο με τα περσσοτερα χρηματα και την προσγειωση του στο Ελληνικο κοινοβουλιο. Τετοιες πραξεις αναβαθμιζουν το πολιτικο βιο της χωρας και με αφορμη τον κυριο Βελοπουλο που εχετε πεσει ολοι πανω του να τον φανε για τις επιστολες του χριστου μας του δικου μας προτεινω ως δευτερη γλωσσα στα σχολεια τα Ρωσσικα για να ικανοποιγθουνε και οι κουμμουνιστες που εχουν τοσα κοινα .

 2. avatar Ο ΔΡΟΜΟΣ

  Δημητρη θα πρεπει ν αλλαξεις ροτα. Λες τα ιδια και τα ιδια στο ιδιο μοτιβο. Πολλοι ανθρωποι σε αποδοκιμαζουν αν και πρωην συντροφοι σου. Εχετε φτιαξει ετσι τους μηχανισμους πλυσης που η μιση Ελλαδα να εχει περασει απο το κομμα σας και τελικα ολοι αποχωρουν και μενουν οι γονοι. Σκεφθειτε καπως διαφορετικα να τα λετε και μη βαζετε και πολυ κουμμουνισμο προκαλει. Αλλωστε δεν ειμαστε ολοι κουμμουνιστες διεστραμμενοι.

 3. avatar Ο ΝΤΑΗΣ

  Γηδηβξφ νξητ ηξγψ.

 4. avatar 1932

  .....για να εξυπηρετησουμε παιδια, εγγονια, ανηψια στην ταξικη παλη για το μεροκαματο τους. Ρε δεν ντρεπεστε θεομπαιχτες, τα ιδια και τα ιδια, οικογενειακη εταιρια κανατε το κομμα για να ταχτοποιειτε τους δικους σας με τα κοροιδα που σας ψηφιζουνε...Α ρε Φλωρακη, Ηλιου, Κυρκο που σας ψηφιζα παλια, σηκωθειτε να τους παρετε στο κυνηγι.......

 5. avatar Φαρμακογλωσσης

  Το χαβα τους αυτοι. Μια ζωη τα ιδια και τα ιδια! Αυτοπαραμυθιαζομενοι!

 6. avatar ΒΟΛΕΜΑ

  Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ
  ΠΑΡΟΧΕΣ-ΒΟΥΛΕΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΤΛ
  ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
  ΒΟΛΕΜΜΜΜΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 7. avatar σαχλαμαροσυριζεικες αρλουμπες

  ελατε στη γη.....πετατε στα συννεφα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει