Χαρίτσης: Να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό πολιτικό φορέα

«Το σχέδιο για τη στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:26
14/07/2019
Χαρίτσης: Να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό πολιτικό φορέα
4
loading

«Η δύναμη της Αριστεράς ήταν και παραμένει η ζωντανή και αδιαμεσολάβητη σχέση της με την κοινωνία, στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, στα κινήματα για το περιβάλλον και τις κινήσεις πολιτών για το δικαίωμα στην πόλη»επισημαίνει ο βουλευτής Μεσσηνίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

Για το «αύριο» εξάλλου του κομματικού φορέα, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «τομές και βήματα προς την κατεύθυνση αυτή (που) θα μας επιτρέψουν να μετουσιώσουμε το υψηλό ποσοστό των εκλογών, που καθιερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη αριστερή και προοδευτική δύναμη της χώρας μας, και σε ανάλογη κοινωνική γείωση. Το κόμμα μας πρέπει να βρει καινοτόμους τρόπους ενεργοποίησης των πολιτών και νέα οργανωτικά σχήματα που ενδυναμώνουν τη δημιουργική συμμετοχή. Αλλά ταυτόχρονα απαιτείται η προγραμματική ανανέωση, η σκιαγράφηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και η ανάδειξη των σύγχρονων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων ως μείζονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Να γίνει με άλλα λόγια το κόμμα, το όχημα κάθε δημοκρατικού πολίτη που θέλει να μπει η χώρα σε προοδευτική τροχιά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Διαβεβαιώνει ότι «αυτό δεν σημαίνει κεντροαριστερή μετάλλαξη, όπως πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν έχοντας στο μυαλό τους παρωχημένα σχήματα ανάλυσης». Άλλωστε, «η συζήτηση περί ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και μελών ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνει το πεδίο συνάντησης των προοδευτικών ανθρώπων, το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο πλούσιο και ευρύχωρο». Και, παίρνοντας θέση στη σχετική συζήτηση, ζητά «να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό, περισσότερο ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό πολιτικό φορέα. Ένα κόμμα σύγχρονο και ελκυστικό που κοιτά προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν».

Για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης, υπόσχεται, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, ενώ για τα αίτια της ήττας, λέει: «Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο προεκλογικό διάστημα να μιλήσουμε οι ίδιοι με τον κόσμο και να αναστρέψουμε τη στρεβλή εικόνα που διαμόρφωναν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε όλους τους πολίτες».

«Δεν υπάρχει "καλή" ήττα για εμάς», αναγνωρίζει με ειλικρίνεια ο Αλ. Χαρίτσης, με την ταυτόχρονη επισήμανση όμως, ότι «το σχέδιο για τη στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΤΗ Δημοκρατικη ΠΑΡΑΤΑΞΗ αντιπροσωπευει το 80% του Ελληνικου

  Πληθυσμού αυτη η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ στο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ εαν Αυτα τα Τρια Κόμματα Ενωθούν σε μια ΔΥΝΑΜΗ οπως Ενωθηκε η Νεαδημοκρατια με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 《γιαυτο βγεικε αυτοδύναμη 》 τοτε η Ελλαδα μας θα Απελευθερωθεί από τους ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ! ...........ΙΑΣΩΝ

 2. avatar Μόνο ο Συνασπισμός των τριών Κομμάτων της Δημοκρατικης Παραταξης

  Σε ένα κόμμα ειναι η Λύση στην Αντιλαϊκή και Νθελληνικη ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ! ΟΠΩΣ η Νεα Δημοκρατια Συνασπισθηκε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και βγεικε αυτοδύναμη το ιδιο πρεπει να γινει με ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ !

 3. avatar ψευταλεξης ο ενας

  τσιπροψευτης ο αλλος......μιλας ακομη για αριστερα ξεφτιλισμενε μερκελιστη?????

 4. avatar η καταστροφολογια η λασπολογια και η παροχολογια σας…..

  ανεκοψε τη συντριπκη σας ηττα......χαρε ......ψευτη...απατεωνα.........γερμανοτσολια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει