Χαρίτσης: Το βασικό ερώτημα είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετούμε εμείς και ποιο η ΝΔ

«Στόχος έως το 2025 είναι ο διπλασιασμός των ξένων άμεσων επενδύσεων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:25
10/06/2019
Χαρίτσης: Το βασικό ερώτημα είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετούμε εμείς και ποιο η ΝΔ
5
loading

Στο τρίπτυχο εξωστρέφεια - ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων - αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, κωδικοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης τις παρεμβάσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

«Το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετούμε εμείς και ποιο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ο μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης της χώρας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των επόμενων χρόνων. Δεν μπορεί να αφεθεί αόριστα στις "δυνάμεις της αγοράς" που έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτείται συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στενή συνεργασία δημόσιου, ιδιωτικού, κοινωνικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο υπουργός Εσωτερικών.

Για την εξωστρέφεια, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι στόχος έως το 2025 είναι ο διπλασιασμός των ξένων άμεσων επενδύσεων καθώς και η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ, με χρηματοδοτήσεις 15 δις ευρώ για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Έκανε λόγο για δρομολόγηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων σε χωροταξία, δικαιοσύνη και χρηματοδότηση και ολοκλήρωση έως το 2021 του Εθνικού Κτηματολογίου και της μεταρρύθμισης «Δίκη Χωρίς Χαρτί».

Προανήγγειλε επίσης την προώθηση νέου θεσμικού πλαισίου για το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με βασικά χαρακτηριστικά τον μακροχρόνιο προγραμματισμό, τα αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των πόρων και τον αυστηρό έλεγχο της αξιοποίησης των διατιθέμενων πόρων.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μίλησε για ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για 32% παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2030 και με την ολοκλήρωση των περιφερειακών σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή έως το τέλος του 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μστ

  Να σου απαντήσω Χαρίτση πιο πρότυπο ανάπτυξης εξυπηρετείτε στον ΣΥΡΙΖΑ....δώσατε άδεια για εγκατάσταση ενός από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα στην προστατευμένη περιοχή του ορεινού όγκου των Αγράφων που έχει χαρακτηριστεί περιοχή natura, παρόλο τις αντιδράσεις όλων των οικολογικών οργανώσεων, των ντόπιων κατοίκων, ορειβατικών συλλόγων ότι πρόκειτε να καταστραφεί το περιβάλλον της περιοχής...τα ίδια έγιναν και στις Σκουριές που τελικά αποδειχθήκατε υποκριτές.!!

 2. avatar Μαριος9

  Οι κυβερνήσεις κρίνονται για τα πεπραγμένα και όχι τα μελλούμενα.

 3. avatar pmk

  Του Μαδουρου...

 4. avatar ηλιατορας

  Επιτέλους να ακούσουμε προγράμματα και στόχους, ώστε να αποφασίσει ο λαός εν γνώση των συνεπειων!!

  1. avatar Ε Π Ε Α Π Τ Ε Ρ Ο Ε Ν Τ Α

   Μα πως να αποφασίσει κι ο έρμος ο λαός ήλιε μου λαμπρέ και πετροπαιχνιδιάτορα ;
   Άκουσες κανέναν τους να μιλήσει για λεφτά ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει