Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πλήρωσε την αντιλαϊκή πολιτική του

Τι είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ για ΝΔ, Μέρα 25 και «κόμματα-διάττοντες αστέρες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:01
08/06/2019
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πλήρωσε την αντιλαϊκή πολιτική του
11
loading

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 υπογράμμισε ότι από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών πρέπει να αναδειχθεί ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ καθώς αυτή είναι «η ψήφος που μετράει».

«Στόχος μας είναι να είμαστε γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική», υπογράμμισε, επισημαίνοντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι «όταν αδυνάτιζε το ΚΚΕ, τότε περνούσαν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, ενώ όταν δυναμώνει το ΚΚΕ θα έχουμε, έστω, ανάσες ανακούφισης», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ θα είναι «και αύριο» στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού, πρόσθεσε ότι στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές περιέχονται οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για το σήμερα και το αύριο με τις οποίες θα δώσει τη μάχη των εκλογών.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων είπε ότι σε αυτά εκφράστηκε μια «γενικευμένη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «αυτό δεν εκφράστηκε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων πήγε σε κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, που εφάρμοσαν αυτή τη πολιτική που συνέχισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας και ο ίδιος όλο και πιο δεξιά με επιταχυνόμενους ρυθμούς και εκφράζοντας κοινωνικά το μεγάλο κεφάλαιο, την τρόικα, την ΕΕ».

«Μας προβληματίζει το ότι υπάρχει μια γενικότερη συντηρητικοποίηση στην ελληνική κοινωνία για την οποία βασική ευθύνη φέρει το σημερινό κυβερνών κόμμα γιατί ξεπουπούλιασε αριστερά ιδανικά και αριστερές προοδευτικές αξίες» τόνισε, προσθέτοντας «επανερχόμαστε στα ίδια σε μια αντιλαϊκή εναλλαγή στα πλαίσια ενός κάλπικου διπολισμού».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η σταθερότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ» προσθέτοντας ότι επίσης είναι»πολύ σημαντικό το ότι "βλέπει την πλάτη του ΚΚΕ" η ΧΑ». «Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, η πάλη που έδωσε το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ενάντια στον φασισμό, την Ακροδεξιά, το δολοφονικό μόρφωμα της ΧΑ, ουσιαστικά την έδωσε μόνο του και καθαρά από όλα τα πολιτικά κόμματα. Αυτό το κατανόησε ο ελληνικός λαός, όμως όχι πάλι στην ολότητά του γιατί μπορεί να μη βγήκε ναζιστικό μόρφωμα όμως διαχύθηκαν ψήφοι λαϊκών ανθρώπων σε ακροδεξιά, εθνικιστικά, ρατσιστικά κόμματα».

Ερωτηθείς για το ΜΕΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη είπε ότι «χρησιμοποιείται, όπως και άλλα κόμματα, "διάττοντες αστέρες" πριν από αυτό, την τελευταία δεκαετία, ως ανάχωμα του προοδευτισμού, του ριζοσπαστισμού». «Φθάσαμε στο σημείο ο ίδιος, υποτίθεται αριστερός, ή εμφανιζόμενος ως τέτοιος, να λέει ότι είναι ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί στο ελάχιστο τέτοια κόμματα δεξιά και αριστερά;» προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί ότι «αυτοί οι άνθρωποι τον κοροϊδεύουν και θέλουν να εκμεταλλευτούν την ψήφο του για να μπορέσουν στη συνέχεια να υλοποιήσουν αντιλαϊκές πολιτικές». «Ο κόσμος μπορεί να πεισμώσει, να φύγει από τα κόμματα αυτά και να ενισχύσει σταθερά το ΚΚΕ» τόνισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι η θέση του ΚΚΕ ήταν «ναι» στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, και «όχι» στην κατάργηση των αντιμέτρων και η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να τα βάλει αυτά σε ξεχωριστά άρθρα, όπως ζήτησε το ΚΚΕ προκειμένου να ψηφίσει «υπέρ» της μη κατάργησης του αφορολόγητου. Όπως εξήγησε το ΚΚΕ δεν μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, της κατάργησης του φορολογικού συντελεστή που είναι για μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και την κατάργηση της ελάφρυνσης του ΕΝΦΙΑ, «γιατί αυτά πέρασε μαζί με την δήθεν κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προβάλλει προπαγανδιστικά» η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών είπε «ο κ. Τσακαλώτος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ» προσθέτοντας «δεν ντρέπονται στο ελάχιστο, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Τσίπρας και όλο αυτό το συνοθύλευμα από ακροδεξιούς μέχρι το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ να μιλά με τέτοιο τρόπο για το ΚΚΕ και να έχει το θράσος να απευθύνεται στους οπαδούς και ψηφοφόρους του;».

Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ξανά λαϊκούς ανθρώπους που έφυγαν από αυτόν στην αγκαλιά της ΝΔ γιατί ακολουθεί ίδια πολιτική με αυτήν».

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε προσωπικό που μετατάχθηκε στη Βουλή, «γεγονός που παραδέχθηκε προς τιμήν του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», προσθέτοντας ότι οι διορισμοί συγγενών «προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και είναι ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την ίδια πρακτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων».

Σχετικά με το γενικότερο θέμα των μετατάξεων κλπ, είπε ότι «εφόσον μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο, όλα αυτά θα έπρεπε να αποφευχθούν».

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν «βάζουν στην τσέπη τους» τη βουλευτική αποζημίωση, «τα δίνουν για τις ανάγκες του αγώνα και του κινήματος και να μπορεί το ΚΚΕ να διαδραματίζει τον ρόλο του ως πρωτοπορία του αγώνα των εργαζομένων».

Ως προς την έκθεση της Κομισιόν, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κομισιόν είναι εδώ γιατί εδώ είναι τα μνημόνια, και η "μεταμνημονιακή εποχή", ο έλεγχος της δημοσιονομικής προσαρμογής και η εποπτεία με υπογραφή του κ. Τσίπρα και στα οποία έχει συμφωνήσει και ο κ. Μητσοτάκης».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «πρέπει να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές και συνολικά με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν» και ότι μπορεί να υπάρξει συνολικά ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών «με το λαό στην εξουσία και άλλο σύστημα, διότι χωρίς ριζικές αλλαγές θα βρισκόμαστε στα ίδια με το λαό να την πληρώνει πάντα».

Τέλος, ανέφερε ότι συνεχίζεται το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ αριστερών, προοδευτικών, ριζοσπαστικών ανθρώπων από όλο το φάσμα του λαϊκού κινήματος και η συνεργασία αυτή θα διευρυνθεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar ταπανταολα

  Τι να πει κι αυτος ο καημενος, πεντε δημαρχους ειχε και εμεινε με εναν.
  Ο συριζα εχασε 10 % ο λαφαζανης εξαφανιστηκε κι αυτος και το απολιθωμενο κομμα του οχι μονο δεν τσιμπησε κανα ψηφαλακι αλλα εχασε και σχεδον 1% .
  Και χαιρεται επειδη περασε την χρυση αυγη για 25.000 ψηφους.
  7 ολοκληρα χρονια κατακαημενε εβλεπες την πλατη της χρυσης αυγης και μιλας;
  Καλα κοιτα να χαρεις ενα μηνα γιατι παλι την πλατη μας θα βλεπεις στις 7 ιουλιου σταλινισκε του περισσου με το κομμα που δεν χρειαζεται σε κανεναν και ειναι εκ του περισσου, χαχαχαχα

 2. avatar Ελεος!

  και ο Τσαουσέσκου (θυμάσαι!) πλήρωσε την αντιλαική πολιτική του, τρομάρα σου!

 3. avatar πω πω

  Το θρασύ όργανο του Μητσοτάκη επικεφαλής του τελευταίου σταλινικού απολιθώματος σε όλο τον κόσμο ας μπει πρώτα στον κόπο να εξηγήσει γιατί ο γραμματέας της ΚΝΕ είναι ο υπ' αριθμ 1 συμβουλος του Μητσοτάκη και γιατί το προβάλουν το κόμμα του τόσο πολύ τα βοθροκάναλα της διαπλοκής.
  Ηρθε η ώρα για τη φυσική σας θέση στον σκουπιδοντενεκε της ιστορίας.
  Οσο για τον Τσακαλώτο πραγματι πρέπει να πλύνει το στόμα του γιατί όσο μιλάει κανείς γιαυτό το κόμμα λερώνεται, το ίδιο πάω να κάνω τώρα και γω. Και προτείνω να μην ξαναβάλετε τίποτα γιαυτούς κύριοι του newsbeast

  1. avatar στο σκουποδοντενεκε

   θα πατε εσεις οι προδοτες φορομπηχτες.....μη βρωμιζεις τη λεξη ........σαπημενο συστημα ειστε.....δεξιο....κεφαλαιοκρατικο.....κοκαλης αριστερος?????παναγοπουλου αριστερη?????παλιοσταλινιστες φασιστες?????

  2. avatar βρωμοσυριζαιε……σου βρωμισε τωρα και το κκε?????

   η αληθεια σε πειραζει ακομη????ο παπαγγελοπουλος που εχεις στο συριζα ειναι καλος???ξεπουλησες αρχες και ιδεες της αριστερας...εγινες καπιταλογλειφτης των κοτερων....και εισαι σε θεση να κρινεις την ιστορια του κκε????λεχριτη.....βρωμοστομε....

  3. avatar ταπανταολα

   Πες τα , να μας εξηγησει ο συντροφος δημητρακης γιατι το κομμα του που ειναι ο θανασιμος εχθρος του καπιτλισμου, εχει τα στελεχη του να ξημεροβραδιαζονται μερα νυχτα στα καναλια των καπιταλιστων, μονιμο στασιδι εχουν σε ολα τα καναλια τα συντροφια.
   Ενω αντιθετα το κομμα που ειναι το μακρυ χερι του συστηματος οπως λεει για τη χρυση αυγη ειναι αποκλεισμενο απο παντου, απαγορευεται δια ροπαλου και επι ποινη απολυσης στους παντα ανεξαρτητους δημοσιογραφους να καλεσουν καποιο στελεχος της

  1. avatar ταπανταολα

   Ασε τα τσιτατα και πες μας για την οφσορ εταιρια που πουλησατε σε εφοπλιστη τη συχνοτητα του 902 που δεν ηταν δικια σας αλλα την απαλλοτριωσατε την βουτηξατε την τσουρνεψατε απο το κρατος συντροφε

 4. avatar σεταμαν

  Δηλαδή ο λαός περιμένει από την ΝΔ φιλολαϊκή πολιτική?

  1. avatar γιατι η πολιτικη συριζανελ

   5 χρονια...ηταν φιλολαικη?????στη β κορεα ζεις?καρακας??κουβα?????ντολμα και ξερο ψωμι???

  2. avatar μετα απο 5 χρονια συριζανελιων…..

   ναι εσεις κανατε τη δεξια...αριστερα......εσεις γινατε θατσεροπινοσετες.....δεξιοτατοι της χουντας ...σκουπιδια γεμισατε το κομμα......ληστεψατε τη χωρα...το λαο...και τα κομματα.....αποστατολαγνοι....δανελης τολκας τζακρη....και αλλα παλιοσιδερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει