Καταθέτει, από το πρωί, στην Προανακριτική Επιτροπή, ο προϊστάμενος Περιφερειακών Επενδύσεων του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαντούβαλος, κατέθεσε στην Επιτροπή έναν κατάλογο από απαντήσεις ελληνικών και ξένων τραπεζών για λογαριασμούς των τεσσάρων στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κατάλογος είναι ασαφής, χωρίς στοιχεία και μη αξιοποιήσιμος. Δεν υπάρχουν ούτε το ύψος των λογαριασμών, ούτε οι κινήσεις και οι διαδρομές τους, αλλά ούτε και χρονολογίες.

Μη αξιοποιήσιμο φέρεται να τον χαρακτήρισε και ο κ. Μαντούβαλος, σημειώνοντας ότι και το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία από τις τράπεζες, που είχαν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έστειλε τον κατάλογο και στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος τους τον επέστρεψε ως «απαράδεκτο και μη αξιοποιήσιμο», ζητώντας περαιτέρω στοιχεία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην ίδια γραμμή θα κινηθούν και τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ζητώντας τη σύνταξη ολοκληρωμένου πορίσματος, που- όπως εκτιμάται- θα χρειαστεί χρόνος για να σταλεί στη Βουλή.