H ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων των Χανίων αποτελεί τη βασική επιδίωξη του νέου δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Σημανδηράκη, όπως τόνισε με δήλωσή του.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει η σχέση των πολιτών με το δήμο μέσα από μια νέα αντίληψη και -όπως τόνισε- «οι δημότες των Χανίων μας έδωσαν ξεκάθαρη εντολή με τη συμμετοχή και την επιλογή τους: Να δουλέψουμε με εντιμότητα, να συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και να προτάξουμε την αξιοκρατία».

Ο κ. Σημανδηράκης πρόσθεσε στη συνέχεια μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Παίρνουμε αυτή την εντολή χωρίς να την ερμηνεύουμε ως “λευκή επιταγή” και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως και κάλεσμα αξιοποίησης των ικανών και όχι των αρεστών. Οι πολίτες μας άκουσαν, αξιολόγησαν το πρόγραμμά μας και μας έδωσαν την ευκαιρία να το εφαρμόσουμε. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

Και καταληκτικά έστειλε το μήνυμα: «Οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες είναι η δύναμή μας και, με βάση αυτό, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας. Με βασικά συστατικά την ενότητα, τη σύνθεση και την καινοτομία. Μια εκλογική μάχη τελείωσε. Η πραγματική μάχη ξεκινάει τώρα όμως. Η μάχη για μια νέα αντίληψη στον δήμο Χανίων, με κεντρικούς πρωταγωνιστές τους πολίτες».

* Η φωτογραφία είναι από το προφίλ στο Facebook του Παναγιώτη Σημανδηράκη