Το πιο δύσκολο κομμάτι του μαραθωνίου στον οποίο τρέχει η χώρα, είναι το τελευταίο, σημείωσε με νόημα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος ο αγώνας θα κερδηθεί.

«Έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό», εκτίμησε ο κ. Προβόπουλος απεθυνόμενος στον ΚάρολοΠαπούλια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα, αλλά και την πεποίθηση, ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μην χάσουμε αυτή τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο».

Ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε για θετικά και αισιόδοξα μηνύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, «μας δίνει την πεποίθηση ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται σε μια θετική πορεία, με τις καταθέσεις να επιστρέφουν. Τον Φεβρουάριο, διευκρίνισε, επέστρεψαν περί τα 2 δισ. ευρώ (χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό το νούμερο αυτό), ενώ από τον Ιούνιο και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δισ. ευρώ.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε τη μεγάλη πρόοδο που, όπως είπε, έχει επιτευχθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς: τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος και στον τραπεζικό τομέα.