Καθημερινή, στενή επαφή με τους δημότες και σκληρή δουλειά είναι τα συστατικά της επιτυχίας όπως δηλώνουν οι δήμαρχοι που κατάφεραν να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή. Κάποιοι με μακρά πορεία στο τιμόνι του δήμου και κάποιοι άλλοι που κάθονται ξανά στον δημαρχιακό θώκο τονίζουν ότι δικαίωση και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμείδης (64,94%), ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος (68,24%), ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος (61,48%), ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος (54,60%) μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρωτιά τους και την ξεκάθαρη νίκη τους.

Ιωάννης Κωνσταντάτος – δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης (68,24%)

«Ένα εκλογικό αποτέλεσμα χτίζεται. Δεν είναι κάτι που έρχεται ξαφνικά. Κι έχει να κάνει με την σταθερή σχέση με τον κόσμο, διότι ουσιαστικά διπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας από το 2014. Αυτό έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που υπάρχει στην αυτοδιοίκηση, στους ανθρώπους δηλαδή που υπηρετούμε τον κόσμο. Και δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την πολυτέλεια, το προνόμιο όταν κάνεις έργο, όταν είσαι κοντά στην κοινωνία, όταν τα προβλήματά τους είναι προβλήματά σου κι όταν ο κόσμος βλέπει ότι με ειλικρίνεια αγωνίζεσαι για αυτόν χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες αλλά με ουσιαστική παρέμβαση δίπλα τους, στο ανταποδίδει. Και μας ανταπέδωσε όλη την αγάπη που του δείξαμε κι εμείς. Το νούμερο είναι συντριπτικό. Όταν το είδα αυτό το αποτέλεσμα αισθάνθηκα συγκλονισμένος, είναι απόδειξη πολιτικής αναγνώρισης από τον κόσμο. Και αισθάνομαι δικαιωμένος. Με εμπιστεύτηκαν και αυτήν την σχέση θα την ενισχύσω ακόμη περισσότερο».

Γιώργος Ιωακειμίδης – δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (64,94%)

«Οι πολίτες μας της Νίκαιας και του Ρέντη μάς εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά. Μας έδωσαν μια άνετη και καθαρή νίκη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Το 65% που μας έδωσαν είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχω πάρει ποτέ στη θητεία μου και το γεγονός ότι το παίρνω στην 7η συνεχόμενη θητεία μου, το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.

Αντίστοιχο δημοτικό ποσοστό στη Νίκαια έχει να δοθεί από την εποχή του Λογοθέτη και το 77% του Ρέντη, δεν έχει υπάρξει ποτέ. Επιτρέψτε μου έστω και για λίγο να καμαρώσω για την αγάπη που μας δείχνουν. Δε θα σταθώ καθόλου στα φτηνά και άδικα, στα ψεύτικα και εμπαθή που ακούσαμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Μαθημένοι σε αυτά, τα προσπερνάμε και κοιτάμε μπροστά. Τώρα που η μάχη τελείωσε, ας ενδοσκοπήσει ο καθένας για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να γίνει σοφότερος.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εμάς. Μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη και τις παραλήψεις μας. Θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη νέα μας θητεία. Η καθημερινή και πολύωρη παρουσία μου στις γειτονιές, με βοήθησε να ξαναδώ πράγματα εξαρχής. Θέλω να πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και στους υποψηφίους μου, γιατί τίποτα δε θα είχα καταφέρει χωρίς αυτούς. Ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους και νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό».

Γιώργος Μαρκόπουλος – δήμαρχος Γαλατσίου(61,48%)

«Ο κόσμος μας έδειξε την εμπιστοσύνη του για άλλη μια φορά γιατί κάναμε το αυτονόητο. Νικήσαμε τη μάχη της καθημερινότητας, κάναμε αυτό που κάνει οποιοσδήποτε στο σπίτι του, στην οικογένειά του. Είχαμε στενή σχέση με τους κατοίκους γιατί πιστεύουμε ότι κάθε κάτοικος ξέρει καλύτερα τη γειτονιά του από οποιονδήποτε δήμαρχο. Δεν τα κάναμε βέβαια όλα τέλεια αλλά προσπαθήσαμε, μπορεί να μην είμαστε αποτελεσματικοί αλλά δεν είμαστε αδιάφοροι. Αισθάνθηκα δικαιωμένος γιατί ο αγώνας που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, είχε αποτέλεσμα».

Ηλίας Αποστολόπουλος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού (54,60%)

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν. Κάναμε πολύ καλό έργο κι αυτό το έργο αξιοποιήθηκε γι’ αυτό και μας έδωσαν την ψήφο τους και επιτύχαμε αυτήν τη μεγάλη νίκη για να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα κάθε μέρα καλύτερα στον δήμο μας. Το μυστικό μας θα λέγαμε ότι είναι η σκληρή δουλειά και βέβαια η καλή, στενή σχέση με τους δημότες μας».

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: