Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ «Blue Sky», ανέφερε οι κάλπες της Κυριακής «είναι εκλογές επιβίωσης της χώρας στην ΕΕ».

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι αποφεύγουν την συζήτηση για την Ευρώπη με στόχο την δημιουργία κλίματος πόλωσης, αλλά και γιατί ταυτίζονται με τις θέσεις του ΕΛΚ και του ΕΣΚ, δηλαδή υπέρ μιας «Ευρώπης, ενιαίας χώρας με υποστολή των σημαιών και την εθνικής κυριαρχίας».

Είπε ότι οι ΑΝΕΛ τάσσονται υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών, της Ευρώπης των ίσων και ανέφερε χαρακτηριστικά «να σταματήσουμε την Ευρώπη της γερμανικής υπερδύναμης».

Ο Π. Καμμένος είπε ότι τον Ιανουαρίου του 2015 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε εντολή σύγκρουσης, ωστόσο τον Ιούλιο εκείνου του έτους, βρέθηκε μπροστά στην πρόταση της επιδοτούμενης εξόδου από την Ευρωζώνη «με την οποία συμφωνούσε και ο Βαρουφάκης».

«Τότε μαζί με τον Τσίπρα αποφασίσαμε να γυρίσουμε το καράβι προς τις ΗΠΑ» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι η συγκυβέρνηση στη συνέχεια ζήτησε και πήρε την εντολή του ελληνικού λαού.

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την συνολική στάση των ΑΝΕΛ.

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι δεν τηρείται κανένας όρος της από τη γειτονική χώρα «και αυτό είναι το όπλο μας για να την ακυρώσουμε».

Ερωτηθείς για τις παροχές, απάντησε «ότι μπορεί να δίνεται από το υστέρημα του λαού που κατάφερε με τις θυσίες του και την επιτυχία του προγράμματος να βγει από τα μνημόνια, θα δοθεί. Αύριο μπορεί να δοθεί και το δώρο των Χριστουγέννων».

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δοθεί από σήμερα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ που ο ίδιος θα επιθυμούσε πάρα πολύ και έθεσε το ρητορικό ερώτημα «να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης από που θα βρει για τις φορολογικές μειώσεις που υπόσχεται».

Ως προς τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ο κ. Καμμένος είπε ότι «τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον κερδίσω. Με τον Μητσοτάκη γελάει με εμένα κλαίει και θα κλάψει πολύ γιατί ξέρω ποιός είναι ο Τσίπρας και ξέρω και που πονάει».

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες για τον Δήμο της Αθήνας είπε ότι ο Α. Σαμαράς στηρίζει τον Π. Γερουλάνο, ενώ ο ίδιος στηρίζει τον Γ. Βουλγαράκη.

Σχετικά με την διαμάχη του με τον Ν. Κοτζιά είπε ότι «σήμερα η δικογραφία κατά του κ. Κοτζιά πήγε στη Βουλή» προσθέτοντας «τώρα λοιπόν, άρση ασυλίας όλοι και πάμε στα δικαστήρια».

Ο Π. Καμμένος τόνισε την θέση των ΑΝΕΛ υπέρ της στενής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σημειώνοντας «εγώ έκανα εννέα συμφωνίες για βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Το ίδιο έκανα υπογράφοντας την ισχυρότερη κοινή αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ».

Υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Καναδά και Αίγυπτο διότι «αύριο η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα -δεν έχουμε καμία ελπίδα από τις Βρυξέλλες- είναι να προχωρήσουν οι συμφωνίες με τους Αμερικανούς και τους Γάλλους για την εξόρυξη του φυσικού αερίου».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3», ότι η χώρα θα δεχθεί πίεση από την Τουρκία έως τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου και γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να είναι ξεκάθαρη η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι θα υπάρξει προσφυγή στις κάλπες ανεξαρτήτως διαφοράς στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Είπε ότι ο ίδιος δεν θα κάνει καμία συνεργασία με κυβέρνηση αποστατών ή με άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ με τα οποία δεν μπορεί να κάνει μια κοινή συμφωνία και πορεία.

«Μπορώ να καθίσω στο τραπέζι με τον κ. Μεϊμαράκη, με τον κ. Σπίρτζη» ανέφερε ως παράδειγμα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τασσόμενος υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και καταλήγοντας «οι ΑΝΕΛ θα είναι εγγυητές της επόμενης μέρας».