Τεχνοκρατική τεκμηρίωση για τις συνέπειες του «λάθους» με τον πολλαπλασιαστή του ΔΝΤ, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων, Γ. Χατζημαρκάκης .

«Μια τεχνοκρατική τεκμηρίωση από την πλευρά της Κομισιόν, θα μας έδινε με ακρίβεια μια εικόνα για τις συνέπειες του πολλαπλασιαστή. Δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα διαφάνειας που έχει σημασία για την Ευρώπη, αλλά και θέμα αξιοπιστίας της Ε.Ε. έναντι του ελληνικού λαού που προβληματίζεται, αμφιταλαντεύεται και δεν ξέρει τι να πιστέψει», τονίσε σε δηλώσεις του σήμερα στις Βρυξέλλες ο κ. Χατζημαρκάκης.

«Τα σκληρά μέτρα λιτότητας για να πετύχουν, προϋποθέτουν τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όσο οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες αυτά τα δύο θα δοκιμάζονται», επισήμανε.

Παράλληλα, με επιστολή του στον επίτροπο Όλι Ρεν, ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει πως «οι Έλληνες πολίτες έχουν αναλάβει σημαντικό μέρος του βάρους που προέκυψε από την αποτυχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ως εκ τούτου θα πρέπει όλοι να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω λόγω της προφανούς ανακρίβειας αναφορικά με τη δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα».