Την εκτίμηση ότι και να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση νέα μείωση του κατώτατου μισθού αυτή δεν πρόκειται να περάσει, καθώς είναι μη ρεαλιστική μια τέτοια ενέργεια, έκανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real».

«Είναι απολύτως μη ρεαλιστικό, έξω από τη σφαίρα του πολιτικά εφικτού και εσφαλμένη μια νέα μείωση του κατώτατου μισθού. Θυμίζω δε ότι οι αποφάσεις αυτές περνάνε και από το Κοινοβούλιο και σας διαβεβαιώνω πως η ελληνική Βουλή δεν θα ψηφίσει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον,αναφερόμενος στους φορολογικούς συντελεστές τόνισε την ανάγκη μείωσής τους τόσο στα ακίνητα όσο και στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς «η ενέργεια έχει καταστεί ακριβή με αποτέλεσμα να πλήττονται βιομηχανίες, βιοτεχνίες και νοικοκυριά».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην προσέγγιση του κ. Όλι Ρεν ότι οι αστοχίες του Μνημονίου οφείλονται στην πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα επισήμανε ότι οι πρώτες προβλέψεις οι οποίες έγιναν όταν η χώρα εισήλθε στο Μνημόνιο, το 2010, έκαναν λόγο για μια συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 5%, ενώ σήμερα μιλάμε για μια συρρίκνωση της τάξης του 25%.

Όπως είπε, αυτό σημαίνει πως η ελληνική οικονομία έχει απολέσει το ένα τέταρτο του μεγέθους της και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει πέσει κατά μέσο όρο 30%.

Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο μεγάλη οικονομική συρρίκνωση σε οποιαδήποτε χώρα του ΟΟΣΑ τα τελευταία 40 χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «γι’ αυτή την πραγματικότητα σίγουρα δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις».