Άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και του φόρου προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Εκτιμώ πως θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη λεγόμενη «13η σύνταξη», που θα καταβληθεί στις 20 Μαΐου, σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για τον πολιτικό χρόνο που δίνει την παροχή.

Είπε χαρακτηριστικά «αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη… Παίρνει το επίδομα του Δεκεμβρίου και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες».

Στη συνέντευξη του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της επταήμερης εργασίας και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκύψει, λέγοντας πως «η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε πλήρως τα λεγόμενά» του.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε καθαρή νίκη του κόμματός του και είπε μεταξύ άλλων πως επιφυλάσσει ένα καλό δώρο στον Αλέξη Τσίπρα, να τον στείλει, με τη βοήθεια του ελληνικού λαού, σε μόνιμη ξεκούραση.