«O ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάει ίσα βάρκα-ίσα νερά, όταν έρχεται πίσω η ηγεσία, ξαναθυμάται τα παλιά “επαναστατικά σύνδρομα” και ενδίδει σε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες εκπορεύονται από κάποιες από τις συνιστώσες του συγκεκριμένου κομματικού σχηματισμού», αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη του στον «Βήμα FM», χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στις ΗΠΑ. «Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έγινε συνομιλητής του κ. Σόιμπλε. Γιατί είναι μια στροφή επί το ρεαλιστικότερο, για να αντιληφθεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και τι λένε οι συνομιλητές μας σε διεθνές επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο χαρακτηρισμός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που είπε τα Ίμια, Καρντάκ και οι δηλώσεις Αμμανατίδου, ότι «δεν είναι φετίχ το ευρώ», σε καμία περίπτωση δεν συγκροτούν εναλλακτική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεν απομακρύνεται ούτε κατά ένα χιλιοστό από αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές. Τώρα, το πότε θα γίνουν τα βήματα, το πότε θα υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί, είναι κάτι που θα κριθεί πριν από όλα από τον πρωθυπουργό και βεβαίως σε συνεργασία πάντα με τον υπουργό των Εξωτερικών».