Αυτή την ώρα καταθέτει ο τελευταίος -προγραμματισμένος- μάρτυρας για τη Siemens στην εξεταστική επιτροπή. Πρόκειται για τον κ. Α. Κάντα, πρώην γεν. δ/ντη εξοπλισμών. Ωστόσο ο Σήφης Βαλυράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν κι άλλοι μάρτυρες αν χρειαστεί. Θα είναι όμως πολιτικά πρόσωπα κι όχι παρένθετα.

Μάλιστα ο πρόεδρος της εξεταστικής είπε ότι η επιτροπή θα παραμείνει «εν συνεδριάσει» μέχρι την κατάρτιση του πορίσματος (ή των πορισμάτων), προκειμένου να λάβει άμεσα αποφάσεις για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Βαλυράκης τόνισε ότι το έγγραφο σχετικά με την δίωξη Βουρλούμη ήταν προϊόν ομόφωνης απόφασης της επιτροπής και έχει κοινοποιηθεί και στην κυβέρνηση, ενώ σχολίασε με νόημα: «Θα ήθελα μια άλλη διοίκηση στον ΟΤΕ, για να προχωρά καλύτερα η υπόθεση».

Δήλωσε πάντως ικανοποιημένος με το έργο της επιτροπής που έχει φέρει ήδη σημαντικά στοιχεία στο φως, ενώ σχολίασε ότι «θα θέλαμε η ελληνική δικαιοσύνη να κινείται λίγο πιο γρήγορα».

Στο μεταξύ, αύριο περιμένουμε νεότερα για το ταξίδι στο Μόναχο, καθώς δεν έχουν ρυθμιστεί οι καταθέσεις των μαρτύρων. Χρειάζεται και η συνεργασία της Siemens, τόνισε ο κ. Βαλυράκης, δεδομένου ότι θα κληθεί και η εν ενεργεία διοίκηση της εταιρείας.

Η επιτροπή έχει ήδη σημαντικά διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια της, ωστόσο αναμένει και το ευρωπαϊκό ένταλμα για το Μ. Χριστοφοράκο αλλά και την αποτίμηση της συνολικής ζημίας για το δημόσιο.

Η κατάθεση Δένδια

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, που τόνισε ότι «ο υπουργός προΐσταται της διοίκησης της δικαιοσύνης, αλλά δεν παρεμβαίνει στην απονομή της».

Στην ερώτηση αν θεωρεί την υπόθεση της Siemens σκάνδαλο, ο κ. Δένδιας είπε ότι «είναι δική σας δουλειά να το διερευνήσετε», ενώ αναφορικά με το περιβόητο «σήμα» από την Ουρουγουάη είπε ότι ενημέρωσε αμέσως τη δικαιοσύνη.

Βγαίνοντας από την επιτροπή δήλωσε: «Δεν είχα ποτέ κρυφές ή κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον κ. Σανιδά, ήταν πάντα θεσμικές και φρόντιζα πάντα να γίνονται γνωστές».