Επικοινωνιακές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε, εμμέσως, ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Σταθακής, ο οποίος, αναφερόμενος ειδικά στο θέμα που δημιούργησε πρόταση του «συντρόφου» του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση όσων θέλουν και είναι Χριστιανοί προκειμένου να πληρώνονται οι ιερείς, υποστήριξε ότι είναι δευτερεύον, και το σημαντικό είναι ο διαχωρισμούς Κράτους- Εκκλησίας.

«Η ΝΔ και σημαντικό μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης διαμορφώνουν μια πολιτική ατζέντα αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ατζέντα που είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρχει πειστικότητα του δικού μας λόγου και ικανότητά μας αυτός να φτάνει σε κοινωνικές ομάδες, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ήδη, ένα προβάδισμα σημαντικό».

Αναφέρθηκε δε χαρακτηριστικά «στους νέους και στις ενδιάμεσες ηλικίες, όπου θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη διείσδυση ο λόγος μας αυτήν τη στιγμή και να είχαμε καλύτερες επιδόσεις».

Για το λεγόμενο «χριστιανόσημο», ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι «είναι αυτήν τη στιγμή ανάγκη – φυσικά με διάλογο με την Εκκλησία και συναινετικά – να εκσυγχρονίσουμε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Το οικονομικό σκέλος είναι δευτερεύον και έχει πάρα πολλές σημαντικές άλλες πτυχές, για τις οποίες η Εκκλησία ενδιαφέρεται, πέρα από το θέμα της μισθοδοσίας και το αν γίνεται με άμεση φορολόγηση των πιστών ή όχι. Είμαστε σταθερά υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.