Επίθεση στον Πρόεδρο της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, με δηλώσεις του, μια ημέρα μετά την αρνητική θέση του Αντώνη Σαμαρά από τη ΔΕΘ στο ενδεχόμενο συνεργασιών με το ΛΑΟΣ με αιχμές ότι ο κ. Καρατζαφέρης συστεγάζεται στην ίδια πολυκατοικία με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς είναι σε δυσχερή θέση, εκτίμησε ο κ.Καρατζαφέρης μιλώντας στο «Κανάλι 1» και υποστήριξε ότι «του έχει φύγει ακόμη κι ο Αβραμόπουλος. Όλοι τους είναι σε φάση «άσε τον να κόψει το λαιμό του». Η εικόνα του Σαμαρά είναι αναιμική, όχι εικόνα ανθρώπου που θέλει να γίνει πρωθυπουργός».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής βρίσκονται σε αλληλένδετη ομηρία και ανέφερε ότι «ο Σαμαράς ψιλοχαϊδεύει τον Καραμανλή, γιατί το μόνο έρεισμά του, πέρα από 5-6 δικούς του, είναι οι καραμανλικοί».

Εκτίμησε, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δε θα μιλήσει ώσπου να τελειώσουν κι οι δύο επιτροπές και υποστήριξε ότι φοβάται τις εμπλοκές και περιμένει να μιλήσει εκ του ασφαλούς.

«Ο Κ. Καραμανλής, την ημέρα της απολογίας Αγγέλου, πήρε τη Louis Vuitton και πήγε στο Παρίσι. Οι «γαλαζοαίματοι» της πολιτικής έχουν την αντίληψη ότι όλοι οι άλλοι είμαστε γεννημένοι για να τους υπηρετούμε» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στην άποψη Σαμαρά ότι ο ΛΑΟΣ «συστεγάζεται με το ΠΑΣΟΚ» είπε ότι εάν είχαν καλύτερες σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ, θα του έστελνε ευχαριστήρια ανθοδέσμη, γιατί, όπως είπε, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια «να μου φύγει το ίχνος του ακροδεξιού, λέγοντάς μου ότι είμαι με το αριστερό ΠΑΣΟΚ».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την άποψή του περί κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης, η οποία, όπως είπε, είναι μονόδρομος και εκτίμησε ότι υπάρχουν τέσσερα κόμματα, που μπορούν να συνεννοηθούν στο πώς να βγάλουνε τη χώρα από την κρίση.

«Η αγωνία του Σαμαρά είναι μπας και βγάλει ο Γιώργος τη χώρα από την κρίση κι ο Παπανδρέου έχει κουραστεί στον πρώτο χρόνο. Γι αυτό παρέδωσε κάποια καθήκοντα στον κ. Ραγκούση», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και επανέλαβε προς τον κ. Σαμαρά το ερώτημα «εάν φύγει η τρόικα αύριο, πώς θα δώσει ο Σαμαράς μισθούς και συντάξεις; Τολμάει να κάνει πρόταση- στροφή στην Κίνα;», προσθέτοντας ότι «κι ο Χουντίνι είχε οράματα και στο τέλος την πάτησε».