Δεν ήταν κάποιο σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου αλλά ανάγκη αφού η χώρα ήταν υπερχρεωμένη, υποστηρίζει για την προσφυγή στον ευρωπαϊκό τριμερή μηχανισμό στήριξης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου.

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης επέρριψε ευθύνες στον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι ο ίδιος, μαζί με τον κ. Ραγκούση και την κ. Διαμαντοπούλου, είχε διαφωνήσει με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Ο κ. Ραγκούσης διευκρινίζει ότι είχε διαφωνήσει με την προσφυγή της χώρας αποκλειστικά στο ΔΝΤ, αλλά όχι στον τριμερή μηχανισμό. Και προσθέτει πως ήταν και παραμένει σύμφωνος με την προσφυγή αυτή, θεωρώντας ότι είναι η μοναδική εφικτή λύση για τη χώρα. Τονίζει, μάλιστα, συμφωνώντας με την ανακοίνωση του Γραφείου του Γ. Παπανδρέου, ότι οι κ. Σαμαράς και Κουβέλης «πιστοποίησαν με τη στάση τους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την πατρίδα».

Κατηγορεί, πάντως, τον πρωθυπουργό ότι «έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στον τόπο με την αντιπολίτευση που άσκησε από το 2009 έως το 2011».

«Με το μνημόνιο», τονίζει επίσης ο κ. Ραγκούσης, «συμφώνησα». Και προσθέτει ότι με αυτό που δεν συμφώνησε ήταν «να μεταβιβαστούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών οι μισθοί και οι συντάξεις που περικόπηκαν», κάτι που συνέβη, όπως αναφέρει, με τη μείωση του φόρου των κερδών των επιχειρηματιών που «προήλθαν αποκλειστικά από τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, από το 25% στο 10% από την κυβέρνηση Σαμαρά και την ψήφιση στη Βουλή και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.