Τη θλίψη του για την απώλεια του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωσή του η οποία δημοσιεύεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε:

«Με την απώλεια του Αλί, χάνουμε μια φωνή της λογικής, μια φωνή ανθρωπιάς και συμπόνιας, αλλά και μια φωνή με χιούμορ. Η απώλειά του θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη την Τουρκία, σε όλο τον κόσμο. Ο Αλί έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο στην προσέγγιση Ελλάδας – Τουρκίας. Ήταν ένας αγαπητός φίλος. Θα μας λείψει».

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη σήμερα στην εκλογική του περιφέρεια, την Αχαΐα, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Πάτρα. Στη συνάντηση, που ήταν συνέχεια προηγουμένων, συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια και ιδιαιτέρως ζητήματα υποδομών και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Έμφαση δόθηκε στην επανεκκίνηση των μεγάλων εθνικών οδικών αξόνων της Ολυμπίας και της Ιονίας οδού, καθώς και της απόδοσης του Παραλιακού Μετώπου, στην πόλη της Πάτρας. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας Παπανδρέου, στο Καλέντζι, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θάνο Καρπή.