Τη βεβαιότητα πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με μια μεγάλη ομάδα συμβούλων του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», εκφράζει ο υποψήφιος για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου, Νίκος Ταχιάος.

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ταχιάος τονίζει πως δεν εφησυχάζει παρά την πρωτιά των δημοσκοπήσεων.

Ζητά από τους Θεσσαλονικείς ισχυρή και καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή και υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν «βολικοί και άβολοι αντίπαλοι», με τους οποίους θα ήθελε να αναμετρηθεί στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Απαντά στην κριτική που δέχεται για την περίοδο διοίκησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και αντεπιτίθεται λέγοντας πως «όσοι επιμένουν να κοιτούν πίσω, απλώς αποδεικνύουν πόσο κενή ουσιαστικού περιεχομένου είναι η πολιτική “φαρέτρα” τους και πόσο στείρα η πολιτική σκέψη τους».

Υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία κόντρα από μέρους του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και πως το γήπεδο της Τούμπας θα γίνει κανονικά. Κάνει λόγο «για καθοδηγούμενη προσπάθεια ποδοσφαιροποίησης του πολιτικού διαλόγου, από πλευρές που επειδή έχουν κουραστεί πια να τρέχουν στο γήπεδο και δεν έχουν δυνάμεις, προτιμούν να… εκσφενδονίζουν ότι μπορούν από την εξέδρα».

Όσον αφορά την καθαριότητα του Δήμου και τους εργαζόμενους που ανησυχούν για ιδιωτικοποίηση ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» αναφέρει πως «οι μόνοι που έχουν να ανησυχούν από το πρόγραμμά μου για την καθαριότητα είναι οι διάφοροι μηχανισμοί που έχουν στηθεί και ποντάρουν στις πελατειακές σχέσεις».