«Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας πρέπει να παγώσει»

Παναγιωτόπουλος: Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:25
07/01/2013
«Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας πρέπει να παγώσει»
3
loading

«Προς το παρόν, το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας πρέπει να "παγώσει"», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, με την οποία θέτει θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτικής στράτευσης ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.

«Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται. Το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία», αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι «επιπόλαιοι χειρισμοί από την πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος δεν ενδείκνυνται».

Αναφορικά δε με τη στράτευση των Ελληνίδων, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει πως το τι ακριβώς ισχύει ορίζεται από τις διατάξεις του ν. 705/77 «Περί Στρατεύσεως των Ελληνίδων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Στην Κύπρο πάνε στα 18 Στρατό και περνάνε με την πρώτη τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο.Οι δικοί μας γίνονται αιώνιοι φοιτητές.

  2. avatar κουκουρουκου

    ίσος είναι ο ποιο άσχετος υπουργός εθνικής άμυνας που είχαμε ποτέ. Ο δημοσιογράφος που μας έγινε και υπουργός . και ο κάθε άσχετος μαζί με αυτών που έγινε υπουργός .. αυτοί δυστιχος μας κυβερνάν. δημοσιογράφοι μπακαλίδης περιπτεράδες ρουφιάνοι και προδότες

  3. avatar Dimopoulos

    Η Τρόικα ήταν που τράβηξε το αυτί του Παναγιωτόπουλου μετά τις προτάσεις της για μείωση πολεμικών (αμυντικών) δαπανών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει