«Πολιτικές ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με πρώτους τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, αλλά και σε όσους συγκάλυψαν, προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, περιλαμβάνοντας στους δεύτερους τη Νέα Δημοκρατία.

Σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο 105,5», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι ενδεικτική του πανικού και του πλεονάζοντος θράσους που διακατέχει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

«Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τα πράγματα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «απαίτηση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας είναι να αποδοθούν οι ευθύνες».

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις στον ΕΟΤ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η σημερινή κυβέρνηση του μνημονίου αποτελεί την ουρά του δικομματικού συστήματος» και «γι΄αυτό, πολλά απ’ όσα λέγονται σε σχέση με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας από τους πρωταγωνιστές που τα δημιούργησαν είναι άκρως υποκριτικά».

Βλέπουμε ότι με έναν τελείως ηθελημένα πρόχειρο τρόπο, έναν τρόπο που δίνει ευκαιρίες για να παρουσιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα σαν αυτά στον ΕΟΤ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα πρόσωπα, διορισμένα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να έχουν τη δυνατότητα, με μπλοκ επιταγών που βρέθηκαν στις τσέπες τους, άγνωστο πώς, να μπορούν να διεκδικούν χρήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. «Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που γέννησαν τη διαφθορά τις προηγούμενες δεκαετίες και, σήμερα, υλοποιούν την πιο άγρια πολιτική που γνώρισε η χώρα μας, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την ακύρωση χιλιάδων προσλήψεων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για υποτίμηση απέναντι στις λειτουργίες της δημοκρατίας, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το ταξίδι της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Λατινική Αμερική, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ήταν ένα ταξίδι στο οποίο επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις και οι στόχοι του, με πολύ θετικό αποτέλεσμα.

«Έχουμε συνείδηση των μεγάλων διαφορών ανάμεσα στις δικές τους εμπειρίες και τις δικές μας. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής που λέγεται «αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.