Δεν θα χρειαστεί να δοθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη, διαβεβαίωσε η Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται εντός του στόχου του προϋπολογισμού, στο πλαίσιο επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε κατάρρευση το σύστημα Υγείας, ενώ ο κ. Σαλμάς για «απόλυτες ανακρίβειες» και «καταστροφολογία».

«Με δεδομένο ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υγειονομικός οργανισμός στην Ευρώπη, η οικονομική κατάρρευσή του συμπαρασύρει ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας. Ήδη οι δείκτες υγείας στη χώρα μας έχουν επιβαρυνθεί δραματικά», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, ζητώντας να φύγει αυτή η κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί καν να εξασφαλίσει το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Απαντώντας ο κ. Σαλμάς επικαλέστηκε την «προφητεία» των Μάγια για να κάνει λογοπαίγνιο με την «καταστροφολογία» του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην καταστροφολογία των Μάγιας το τέλος του κόσμου θα ερχόταν σήμερα, στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή του κόσμου θα σταματήσει με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να τεκμηριώσει τις αναφορές του, αλλά, αντίθετα μίλησε με «απόλυτες ανακρίβειες» και για να τεκμηριώσει τη «μομφή».

«Δεν θα πεθάνει ο ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο κ. Σαλμάς επισημαίνοντας πως το υπουργείο Υγείας έκανε το χρέος του περικόπτοντας τη σπατάλη και σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό προκειμένου να πληρώνονται οι πάροχοι.