Πότε θα αλλάξουν οι πινακίδες της ΠΓΔΜ από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία»

Το σχέδιο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:25
30/01/2019
Πότε θα αλλάξουν οι πινακίδες της ΠΓΔΜ από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία»
6
loading

Σε περίπου μία εβδομάδα μετά την κύρωση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή των πινακίδων στις συνοριακές διόδους της χώρας, στις διπλωματικές-προξενικές αντιπροσωπείες, καθώς και στις εισόδους των δημόσιων υπηρεσιών, στις οποίες θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Η πρόβλεψη αυτή περιέχεται στο σχέδιο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πΓΔΜ που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο υιοθέτησε χθες το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ για τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι με βάση τις αποφάσεις που συνδέονται με την εφαρμογή των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, προβλέπεται δέσμη μέτρων και ενεργειών που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση της χώρας, όπως και όλα τα άλλα όργανα της κρατικής διοίκησης και όλοι οι κρατικοί θεσμοί, τα οποία απορρέουν από τις υιοθετηθείσες τροπολογίες του Συντάγματος της χώρας, που θα τεθούν σε ισχύ επτά ημέρες μετά την θέση σε ισχύ, δηλαδή αμέσως μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα οποία ρυθμίζουν την χρήση του νέου συνταγματικού ονόματος σύμφωνα με τις τροπολογίες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα αρμόδια υπουργεία, τα κρατικά όργανα και θεσμοί, οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι μετοχικές εταιρείες που υπάγονται στην ιδιοκτησία του κράτους, θα πρέπει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας μετά τη θέση σε ισχύ των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος της χώρας να πραγματοποιήσουν αλλαγή των πινακίδων στις συνοριακές διόδους και στα κρατικά σύνορα της χώρας μας, στις διπλωματικές-προξενικές αντιπροσωπείες, καθώς και στις εισόδους των υπηρεσιών.

Για την ίδια διαδικασία, ανάλογες συστάσεις θα λάβουν και οι μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, το υπουργικό συμβουλίου της πΓΔΜ αποφάσισε σχετικά με αυτό το θέμα και τη δημιουργία μίας Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων και ενεργειών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar htan

  Ηταν που ολα αυτα θα αλλαζανε πριν μπουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ... Αρε αρχιπροδοτες, ψευτες, θα δειτε τι εχει να γινει στις εκλογες.
  Τα δωσατε ολα και τιποτα δεν πηραμε και ουτε θα παρουμε.

 2. avatar Τεο.π

  Μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !!!! Αν δεν αλλάξουν ΠΡΙΝ δεν θα αλλάξουν και μετά !! Ειναι το λιγότερο κακόπιστοι !!! Τώρα ξεκινάνε τα προβλήματα

 3. avatar Voidi

  Εμείς θα τις αλλάξουμε στο αμέσως. Οι σκοπιανοί δεν χρειάζεται να τις αλλάξουν, και δεν θα τις αλλάξουν.

 4. avatar Οι γονείς μου το 1981…

  Όταν είχαν περάσει από αυτή τη χώρα με το αυτοκίνητο... Μακεδονία έγραφαν όλες οι πινακίδες κ τα εστιατόριο τους& ξενοδοχεία

 5. avatar ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

  Ήταν δίκαιο έγινε πράξη βόρειοΜακεδονικε λαε που θα μιλας την μοναδική στον κόσμο Μακεδονική γλώσσα σαν συνεχιστής του Μακεδονικού Έθνους μέχρι να γίνει ένα μοναδικό αδιαίρετο και ενιαίο Μακεδονικο κράτος.

 6. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ(ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΚΙΝΑΛ) ΤΟ Μ ΣΤΟ ΠΓΔΜ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ......ΜΑΚΑΚΟΣ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει