Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες

«Στηρίζουμε τη χώρα οικονομικά, πολιτικά και πρακτικά»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
10/01/2019
Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες
5
loading

Δεν υπάρχουν παραβιάσεις σχετικά με την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή προσφύγων και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα, απάντησε ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, στην συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου «αν η κατάσταση στα ελληνικά νησιά βρίσκεται σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και συγκεκριμένα με την Οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, και αν όχι, γιατί η Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επί παραβάσει ακόμη;»

«Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεστε στις διαδικασίες επί παραβάσει, για ποιο λόγο; Διαπιστώσατε κάποια παραβίαση;» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε: «Πράγματι κενά υπάρχουν, τα οποία και πρέπει να καλυφθούν. Υπάρχουν, επίσης, ελλείψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα. Προσπαθούμε, βοηθώντας τις ελληνικές αρχές να βελτιώσουμε τη κατάσταση επί τόπου. Για το λόγο αυτό όπως εξήγησα προηγουμένως, στηρίζουμε την Χώρα οικονομικά, πολιτικά και πρακτικά. Και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό.  Σε ο, τι αφορά την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, όπως είπα προηγουμένως, η Τουρκία ανταποκρίνεται με επιτυχία. Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είναι ζωντανή και πρέπει να παραμείνει ζωντανή αλλά και όλα τα μέρη της πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και μία από τις υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δημιουργία των συνθηκών για όσους πρέπει να επιστρέψουν και η Τουρκία είναι έτοιμη να τους δεχθεί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar la makhnovtchina

  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που τους κάλεσε το συριζα και η κυρά Τασία.

 2. avatar ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ !;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΦΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ....

 3. avatar giorgos

  ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ !!

 4. avatar Αν έχουν χαρτιά, είναι μετανάστες

  Αν όχι, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 5. avatar παντα κομψος και ατσαλακωτος

  Δεν υπαρχουν παραβιασεις συνορων?
  Πως γινεται να ειναι νομιμες οι απωθησεις οσων πανε να περασουν τα βορεια συνορα της Ελλαδας αλλα να ειναι νομιμο να εισερχονται οι λαθρο απο Τουρκια?
  Εισαι και εσυ καλο πιονι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει