«Εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει τους 151, τότε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή», δήλωσε, σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην τηλεόραση του Σκάι και προσέθεσε: «Δεν πρέπει αυτό το ζήτημα εθνικής σημασίας να περάσει από τη Βουλή με αποστάτες, πρόθυμους και τριγυρατζήδες βουλευτές. Άπαξ και χαθεί η δεδηλωμένη, η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα είναι αντιθεσμικές πρωτοβουλίες».

Ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε ακόμα ότι «ο λαός δεν θέλει να προδώσουμε τη Μακεδονία» και εκτίμησε ότι «εάν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα της Μακεδονίας θα αποθρασυνθούν και θα γυρίσουν πάλι στην σκληρή και εθνικιστική τους πρακτική».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στη συνέντευξή του αποκάλυψε, επίσης, ότι θα παραδώσει επιστολή στην Άγγελα Μέρκελ, στην οποία θα αναφέρει την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για την υπόθεση της Μακεδονίας.

Για το θέμα της αποχώρησης του Π. Καμμένου από την συγκυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι συνένοχος και εξήγησε ότι θα μπορούσε να έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση πριν οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς πάνε στις Πρέσπες και υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία».

Τέλος αναφορικά με τη στάση του Ποταμιού, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Σε κάθε δύσκολη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και τώρα λέει “ναι” στις Πρέσπες, “όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση».